De California is de kampeerauto van Volkswagen

We zijn allemaal wel bekend met de Transporter van Volkswagen, geen bijzondere maar praktische auto. De California was jarenlang de kampeerauto-versie van deze Transporter. Na de vernieuwingen van Volkswagen aan de kampeerauto is het model echter niet langer te vergelijken met de Transporter. Sindsdien is het model meer gebaseerd op de T7 Multivan. Bovendien is de California nu verkrijgbaar als plug-in hybride zodat je tijdens het uitzoeken van een mooie kampeerplek geen wilde dieren wegjaagt.

Aan ruimte is geen gebrek

De nieuwe versie van de California is beschikbaar in two-tone kleurstelling. Hierdoor zijn er legio opties om de wagen naar keus te ‘pimpen’. Los van de fleurige buitenzijde is de auto erg handig aan de binnenzijde. Aan ruimte zal je namelijk helemaal niets te kort schieten. De lengte van de California is ruim 3,1 meter en de hoogte is precies 1,3 meter. Na het uitschuiven van het standaard ingebouwde hefdak is de ruimte van vloer tot plafond zelfs ruim 2,1 meter. Rechtop staan zal voor de meesten wel mogelijk zijn, waardoor er veel rug- en nekklachten bespaart zullen blijven.

camperbusje volkswagen

Om tijdens de vakantie een hoge berg te beklimmen met de California, is deze uitgerust met een vermogen van circa 245 pk. Dat is een aardige upgrade wanneer we het naast het vermogen van z’n voorganger leggen. Een andere drastische verandering is de extra schuifdeur die standaard op iedere nieuwe California zit. Ook biedt Volkswagen de optie aan om de wagen uit te rusten met een uitschuifbaar zonnescherm, maar dat zit er dus niet standaard op.

Drie verschillende soorten Volkswagen California

Binnen deze nieuwe lijn van het Duitse automerk heeft de consument straks drie verschillende keuzes. Het grootste verschil tussen deze auto’s is de opstelling van de stoelen. De goedkoopste versie is de California Beach Camper. Deze variant is geschikt voor maximaal vijf personen. De auto beschikt over een minikeuken en een vrij royale slaapplaats. Op de tweede plaats vinden we de California Coast die plaats biedt voor slechts vier personen. De keuken is in de Coast wel een stuk luxer en het is zelfs een optie om er een kleine koelkast in te laten plaatsen.

volkswagen california 2024

De duurste variant van de California is de Ocean en dat is niet voor niets de meest prijzige in deze serie. Bij de California Ocean is er bijvoorbeeld gedacht aan een mooiere interieurbekleding en stoelverwarming. Ook is er een systeem in aangebracht waarmee zaken als warmte en luchtvochtigheid kunnen worden aangepast. Het keukenblok is voorzien van sfeerverlichting en in de watertank past maar liefst 28 liter. Dan ga je pas écht voorbereid op pad!

Verwachte kostenplaatje

Wat deze gloednieuwe Volkswagens moeten gaan kosten is vooralsnog niet bekend, maar het mag duidelijk zijn dat de auto’s niet voor een schijntje weggaan. Aan luxe hangt nu eenmaal een prijskaartje en dat zal ook gaan gelden voor deze verse California’s. Eén ding is zeker: kamperen hoeft niet meer armoedig te zijn. We nog denkt aan lege luchtbedden en hete tenten kan dus overwegen een Volkswagen California aan te schaffen. Dat is nou vakantie! Bekijk hieronder meer foto’s:

busjes volkswagen campers

camperbusje volkswagen 2024