Wie is Alisha Lehmann?

Alisha Lehmann is een 24-jarige Zwitserse voetbalster, actief voor de Engelse club Aston Villa uit Birmingham. Ze speelde in de jeugdopleiding van de Zwitserse club FC Konolfingen. Daarna vervolgde ze haar loopbaan bij Young Boys, waar ze in 2016 met het hoogste vrouwenteam uitkwam in de hoogste competitie van het voetbal.

In augustus 2018, toen ze 19 jaar was, tekende ze een contract bij de Engelse club West Ham United. Vanaf de tweede helft van het seizoen 2020-2021 werd ze uitgeleend aan Everton om daar het seizoen af te maken. Eind juni 2021 werd bekend dat de aanvalster een contract had getekend bij bij Aston Villa FC. In juli 2022 verlengde ze haar contract met een jaar, nadat ze 23 keer had gespeeld en vier doelpunten had gemaakt tijdens haar eerste seizoen bij die club.

Alisha Lehmann
Via Instagram: @alishalehmann

Alisha weet niet enkel de aandacht naar zich toe te trekken op het voetbalveld, maar ook daarbuiten. Velen bestempelen haar als de knapste voetbalster van dit moment. Daar zijn meerdere mensen het mee eens, getuige haar ruim 16 miljoen volgers op Instagram. En die volgen haar niet enkel vanwege haar voetbalplaatjes.

De voetbalster krijgt een bijzonder aanbod

Haar populariteit blijft ook bij de bekenderen onder ons niet onopgemerkt. Alisha deelt in de podcast DirTea Talk van de Duitse rapper Shirin David een opmerkelijk verhaal. Tijdens een avond uit met vriendinnen in Miami zou ze een appje hebben ontvangen van een naar eigen zeggen ‘bekende voetballer’ met een verzoek. Toen Alisha daar vervolgens niet op inging, schreef de betreffende voetballer naar de beveiliger die Lehmann vergezelde: ‘Ik betaal Alisha € 100.000 voor één nacht.’

Alisha’s reactie op het bijzondere voorstel? ‘Geen kans! En hoe dan ook: € 100.000 maar? Natuurlijk gaf ik geen antwoord, het was gek’. Wie de voetballer is, wil de speelster niet bekend maken.

Tot november 2022 had Alisha een relatie met de Braziliaan Douglas Luiz, een speler van het mannenelftal van Aston Villa.