De 3 populairste voedingssupplementen onder sporters

Met een loopneus in de sportschool staan en een nies eruit gooien bij je laatste squat, is geen ideale situatie. Tegenwoordig kan dat niet eens meer. Je weerstand en energielevel op pijl houden is heel belangrijk als je veel sport. Daarnaast gebruiken veel sporters ook pre-workout om meer energie te hebben, of creatine om extra hard te groeien. Voedingssupplementen zijn essentieel om je top fit te houden voor elk sportschool bezoek. Hier zijn de drie populairste voedingssupplementen onder sporters.

 

1. Whey eiwitten

De populairste voedingssupplementen onder sporters zijn toch wel de eiwit shakes. Iedereen kent ze wel en dat is niet voor niks. Genoeg eiwitten halen uit je eetpatroon is vrij lastig. Elke dag een halve kilo magere kwark naar binnen werken is ook geen pretje. Eiwitten zijn wel heel belangrijk voor jouw lichaam als je veel sport. Ze zorgen voor een sneller herstel en de opbouw van jouw spieren. Daarnaast is het een gezond tussendoortje dat jouw sportprestaties ook nog eens omhoog helpt.

2. Creatine

Creatine is een veel gebruikt voedingssupplement onder sporters. Creatine kan je in alledaagse voedingen vinden zoals rundvlees, vis en varkensvlees. Door creatine kan je sneller progressie maken in de sportschool. Je spieren nemen meer water op, waardoor je meer opgepompt lijkt. Een echte Popeye alleen dan zonder de spinazie. Maar waardoor je vooral sneller progressie kan maken, is dat je spieren sneller herstellen door creatine. Erg handig, want zo kan je weer sneller de sportschool induiken. Dit geldt wel allemaal voor krachttraining.

3 populairste voedingssupplementen

3. Vitaminen als voedingssupplementen

Vitaminen zijn essentieel voor het behouden van een goede weerstand en een hoog energielevel. Vitamine D haal je bijvoorbeeld al door in de zon te liggen. Vele andere vitaminen kan je vinden in groente en fruit. Een gevarieerd voedselpatroon en genoeg groente en fruit brengen je al een heel eind op weg. Mocht je toch niet aan je vitaminelevels komen, dan zijn vitamine-supplementen als voedingssupplementen wellicht iets voor jou. Een vitamine B supplement geeft jou net die extra energie die je niet vanuit je kantoorstoel haalt. Zit je de hele week op kantoor en geen zonnestraaltje gezien? Dan is een vitamine D supplement wellicht een goede optie.