De mede-oprichter van Ethereum en Bitcoin Magazine

Als jij nog enigszins een groentje bent in de wereld van crypto, dan snappen we dat de naam Vitalik Buterin jou niks zegt. Deze man is hét meesterbrein achter Ethereum.

In zijn jeugd was de Canadees-Russische jongeman een uitblinker op het gebied van mathematische programmering en economie. Dat dit later goed van pas kwam voor zijn activiteiten in crypto, dat is gebleken. Hij ging schrijven voor een van de nieuwswebsites over bitcoin en deed steeds meer kennis en ervaring op. Hij zag zijn kans schoon om een nieuw netwerk op te richten met meer mogelijkheden dan het netwerk van bitcoin, en dat deed hij met zijn Ethereum-netwerk in het jaar 2013.

In het jaar 2014 werd zijn Ethereum voor de allereerste keer aan de wereld getoond en een aantal maanden later gaat de crowdsale van Ethereum van start. Toentertijd kon iemand al voor slechts $0.31 Ether kopen. De waarde van Ether ligt vandaag de dag echter op een véél hoger bedrag en daar zal Vitalik Buterin zelf zeker niet om treuren. Integendeel. De beste man mag zichzelf nu de jongste crypto miljardair ter wereld noemen.

Koop Ethereum met een gratis tientje

Download de app BLOX via deze link op IOS Apple of via deze link op Android. Wij geven je vervolgens 10 euro krediet met de vouchercode MANMAN.

De wallet van Vitalik Buterin maakt hem de jongste crypto miljardair ter wereld

Dat je als oprichter van Ethereum zelf ook genoeg Ether bezit, dat zal je niks verbazen. Vitalik Buterin beschikt momenteel over zo’n 333.520,83 Ether. Met de huidige waarde van $3.196,21 komt dat met een klein beetje rekenwerk uit op een bedrag van maar liefst $1.066.002.621,85.

Wallet Vitalik Buterin
Wallet Vitalik Buterin

Hiermee is hij niet alleen de jongste crypto miljardair ter wereld, maar staat hij tegelijk ook op plek #2 van de jongste selfmade miljardair, vlak achter Austin Russel. Hij is de oprichter en CEO van het bedrijf Luminar, een bedrijf dat sensoren ontwikkelt voor zelfrijdende auto’s.