Teamgenoot van de enige echte Cristiano Ronaldo

Inmiddels al 32 jaar jong en gefocust op het EK met Oranje, was van Dijk afgelopen zondag nog captain bij de overwinning tegen het Poolse voetbalelftal. Nu komt hij voor andere redenen in het nieuws. Volgens de Spaanse krant Marca wil het Saoedi-Arabische Al Nassr de Nederlandse verdediger naar Saoedi-Arabië dolgraag binnenhalen. Er ligt namelijk een bijzonder indrukwekkend zak geld voor hem klaar, waarmee hij meteen de best betaalde verdediger ooit door zou kunnen worden.

Mocht Van Dijk deze stap maken, dan wordt hij teamgenoot van één van de beste voetballers aller tijden: Cristiano Ronaldo, die in de winterperiode 2022 naar Al Nassr vertrok en een hele bak geld hiervoor kreeg. Sindsdien hebben veel grote namen de uiterst lucratieve overstap naar Saoedi-Arabië gemaakt, zoals routiniers Karim Benzema, N’Golo Kanté, Riyad Mahrez, Roberto Firmino en ook onze Georginio Wijnaldum (die ook mee is afgereisd met het Nederlands Elftal naar Duitsland).

Liverpool of Al Nassr?

Van Dijk staat momenteel nog gewoonweg onder contract bij Liverpool, waar hij sinds eind 2017 een soort van Chineze muur in de verdediging is en inmiddels ook captain van is. Met Liverpool heeft de grote man grote successen behaald, zoals de Champions League-winst in 2019 en de Engelse landstitel in 2020. Het is nog onduidelijk hoe Van Dijk zelf tegenover een mogelijke transfer naar Al Nassr staat, zeker nu ex-Feyenoord trainer Arne Slot voor de ploeg zal gaan staan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Virgil van Dijk (@virgilvandijk)

Geld of ambities, wat zal van Dijk kiezen?

De transfer naar Al Nassr zou een verandering betekenen voor de Nederlander. Hoewel het Saoedische voetbal steeds meer grote namen aantrekt, is het niveau nog ondermaats vergeleken met de Premier League bijvoorbeeld. Toch biedt het voetbal daar financiële middelen die eenieder zou kunnen overtuigen hier naartoe te verhuizen.

Van Dijk zal hier goed over na moeten denken. Zijn keuze zal te maken hebben met zowel sportieve ambities als overwegingen te maken met geld. Al Nassr lijkt vastberaden om hem binnen te halen, maar of Van Dijk deze stap wil zetten, blijft een groot vraagteken.