Een kijkje in de bestellingen bij Thuisbezorgd.nl

Laten we eerst wat interessante cijfers van Thuisbezorgd.nl richting dit EK voetbal onder de loep nemen. Tijdens de laatste Champions League-finale zagen we in Nederland een stijging van 10% in bestellingen. Dit betekent dat veel voetbalfans hun favoriete wedstrijden combineren met heerlijke maaltijden.

Wat opviel was dat de duurste bestelling op Texel werd geplaatst, terwijl vorig jaar Eindhoven de koploper was. Texel, bekend om zijn rust en natuur, lijkt dus ook een culinaire hotspot te zijn tijdens grote sportevenementen. Drenthe blijkt opnieuw de meest fanatieke provincie te zijn wat betreft bestellingen, net als vorig jaar. Het lijkt erop dat de Drentenaren echte voetballiefhebbers zijn die graag een snack bestellen tijdens de wedstrijden.

De frikandel is de onbetwiste snackkampioen

Nu naar het echte werk: welke snack is het populairst tijdens een voetbalwedstrijd? De winnaar is zonder twijfel de frikandel (speciaal). Deze oer-Hollandse klassieker blijft de favoriet onder de fans. De combinatie van frikandel, mayonaise, curry en uitjes is onweerstaanbaar voor velen. Verrassend genoeg staat de kroket, een andere bekende snack, pas op de vijfde plaats. Dit suggereert dat smaken veranderen of dat de frikandel echt een grotere favoriet is geworden. De kaassoufflé en de mexicano doen het beter in de ranglijst, wat aangeeft dat variatie in snacks ook belangrijk is voor de fans.