blind jaguar restaureren man man

De 73 jarige Jones kan de auto’s die hij restaureert niet zien en toch weet hij de auto’s tot in perfectie te herstellen. Hoe? Hij compenseert het gebrek aan zicht met zijn geheugen en jarenlange ervaring. Hij zegt alles over de auto te kunnen vertellen, enkel door te voelen. Behalve de kleur natuurlijk.

jaguar restaureren blind man man 2

I can listen to it, feel the engine, blip the throttle — feel it running and find out if it’s a bad cylinder or a thrown rod.

Jones is een ware expert: hij kan, zonder te zien het verschil tussen de stickers uit 1973 en 1974 opmerken. In zijn werkplaats in Winsted, connecticut bewaard Jones enkele perfect onderhouden juweeltjes. Zijn Jaguar E-Type V-12 was de eerste in zijn soort die een 100-punten waardering in ontvangst mocht nemen door de Jaguar Club.

Jaguar restaureren man man 2

Maar het restaureren is niet het enige wat Jones doet. Hij modificeert de Jaguars zoals hij denkt dat ze gemaakt zouden zijn wanneer er geen tijdsdruk op zou hebben gezeten. En aangezien Jones de auto’s kan repareren zonder deze te zien heeft hij en zijn team al meer dan 50 gespecialiseerde tools gemaakt die het restaureren voor ons gemakkelijker maakt.

Een inspirerend verhaal dat je laat beseffen dat niks er jou van mag weerhouden je dromen en passies te achtervolgen.