Vince van Meer werd rijk dankzij Instagram

Het starten van een onderneming is geen probleem, er een succes van maken wel. Blijkbaar heeft Vince een neus voor leuke ontwikkelingen en hij was in 2013 dan ook een van de eersten die de potentie van Instagram zag. Hij maakte een aantal fashion gerelateerde accounts aan op het jonge social media platform en binnen no-time had hij al een half miljoen volgers. Dat creëert natuurlijk een behoorlijk bereik en dus wist half bekend Nederland hem te benaderen voor wat lucratieve deals. Door slim te handelen wist hij snel hoe je mensen aan volgers kon helpen en zo was de eerste stap gezet richting een ongekend succesverhaal.

 

De ondernemende geest van de jonge Nederlander zou hem echter nog verder brengen. Hij ging zich na de verkoop van zijn eerste bedrijf toeleggen op de verkoop van vintage meubels, nog in een tijd dat het nog niet zo ‘hot’ was als nu. Je raadt het al, ook dat bedrijf werd verkocht en Vincent had nu een leuk vermogen opgebouwd wat de basis zou gaan vormen voor zijn echte succes.

Een ondernemer in hart en nieren

Met zijn derde bedrijf ging Vince van Meer terug naar zijn roots: Instagram. Hij begon een adviesbureau om anderen te helpen om op Instagram te kunnen groeien. Zijn ervaring had hem geleerd welke algoritmes het platform gebruikt en hoe het werkt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vince (@vincevanmeer)

Met die kennis is het niet zo heel moeilijk om anderen goede adviezen te geven zodat ook zij meer volgers kregen. Gaat zo’n account echt hard groeien, dan is dat dus een win-win-situatie voor beide partijen. Vince vond dat niet erg, hij werd er immers alleen maar rijker van.

Het opgebouwde vermogen stelt de Nederlandse ondernemer in staat een leven te leiden waar hij als tiener alleen maar van kon dromen. Inmiddels heeft de investering van 900 euro ervoor gezorgd dat hij een flink aantal miljoenen bezit. Prima prestatie natuurlijk, zeker als je weet dat hij niet echt een influencer is. Hij laat zich bijvoorbeeld niet inhuren voor het promoten van bepaalde producten, maar geniet wel van de kansen die Instagram hem bood.