Je eigen Spaanse villa voor nog geen drie ton

Ga gerust kijken op Funda en je merkt direct dat je voor drie ton alleen nog ver buiten de Randstad een leuk stulpje op de kop kan tikken. Dat is leuk als je niet in de Randstad woont of toevallig lekker hebt kunnen cashen. Zoek je wel iets op een acceptabele afstand van je werk in een van de grote steden, dan merk je al snel dat je voor drie ton net een krappe rijtjeswoning kan kopen. Niks mis mee als je ten minste niet veel eisen hebt. Mocht je in de ideale situatie verkeren dat je fulltime vanuit huis kan werken, dan is het wellicht zinvol om serieus te overwegen om naar Spanje te verkassen.

In Alicante staan indrukwekkende nieuwbouwprojecten gepland. Het meest opvallende project is wel het project in Daya Nueva. Op een perceel van 262 vierkante meter verrijst daar je nieuwe villa met een woonoppervlakte van 106 vierkante meter. Dat is al flink wat meer dan het gemiddelde van 72 vierkante meter van een Nederlandse woning. Nog een leuk voordeel: Alicante is een populaire vakantiebestemming zodat je eigenlijk het hele jaar door het bekende vakantie gevoel ervaart. Dat wordt dus genieten van paella en sangria aan de rand van je eigen zwembad.

villa spanje te koop goedkoop

Geen krappe vinex woning, maar een echte Spaanse villa

Terwijl je in Nederland genoegen moet nemen met een zeer krappe eengezinswoning, kun je in Spanje dus baden in luxe. Daar is geen overdreven grootspraak. Voor een bedrag van slechts 291.000 euro krijg je namelijk een behoorlijke riante villa met drie slaapkamers en een eigen zwembad in de tuin. Je kan er dus een behoorlijk feestje geven, je hebt immers geen buren die er direct last van hebben. Ook wat betreft de andere gemakken wordt je op je wenken bediend. Zo beschikt de woning over een heerlijke ruime keuken en twee badkamers. Natuurlijk moet je geen eet-woonkamer verwachten van 80 vierkante meter, maar voor de verkoopprijs kun je wel in je handjes wrijven.

Mocht je nog niet geheel overtuigd zijn om alvast je koffers te pakken, let dan even op. Naast de drie slaapkamers, ruime keuken en riante tuin, beschik je ook over de eerder genoemde twee badkamers. De grootste badkamer is voorzien van een luxe inloopdouche, badmeubel, wastafel en toilet. Vanuit de slaapkamers loop je overigens zo de tuin in zodat je heerlijk kan ontbijten terwijl je van de opkomende Spaanse zon geniet. Optioneel kan je ervoor kiezen om een dakterras aan te laten leggen, zo wordt je leefruimte nog indrukwekkender.

Lekker chillen aan het Spaanse strand van Alicante

Nu is een leuke ruime woning ideaal, maar hoe zit het met de omgeving? Welnu, het centrum is op loopafstand gelegen, net als de twee stranden. Heb je geen zin om binnen te zitten, maar snacht je naar een ouderwetse siësta, dan lig je zo bruin te bakken op La Marina del Pinet of Guardamar del Segura. Kortom, voor nog geen drie ton leef je als een vorst op het Iberische schiereiland. Goedkoper zal je zoiets niet kunnen vinden, in ieder geval niet in ons eigen Nederland. Zie hieronder meer foto’s:

design badkamer slaapkamer vakantie keuken spaanse woning