De traditionele mentor is niet meer van deze tijd

Carrières zijn vandaag de dag veel gecompliceerder in vergelijking met een aantal jaar terug. Wanneer er gesproken wordt over het ontwikkelen van je carrière is het niet alleen meer het beklimmen van een ladder om hogerop te komen. Om het optimale uit jezelf te halen zul je zowel horizontaal als verticaal moeten bewegen, meer ervaring op moeten doen en vaardigheden te ontwikkelen die je loopbaan veranderen.

Hiervoor is een traditionele mentor echter niet meer van toepassing. Je zult een diversere omgeving voor jezelf moeten creëren met diverse werkgerelateerde achtergronden. Hiermee krijg je verschillende visies en perspectieven die je uitdagen, in plaats van slechts een standpunt van iemand uit dezelfde branche. Er zijn een vijf types die je daarmee op weg kunnen helpen.

De creatieveling

Mensen die creatief en innovatief zijn ingesteld hebben over het algemeen een andere manier van denken. Ze zijn op de hoogte van wat er nu gaande is maar beseffen ook wat de volgende stap is, denk hierbij aan technologie, trends, design of life hacks. Ze kunnen je helpen om dingen in een ander licht te zien. Hun energie, enthousiasme en impulsieve instincten kunnen net dat extra zetje geven waar je naar opzoek was.

De pragmaticus

De pragmaticus is eigenlijk de yin van de creatieveling yang. Ze benaderen aspecten met een mate van scepsis en gaan opzoek naar bewijsmateriaal om hun perspectief te beïnvloeden. Pragmaten brengen je een realistisch beeld over je ideeën en helpen je het overzicht te bewaren en je enthousiasme niet de overhand te laten nemen. Ze laten je zwakke punten zien waar je voorheen waarschijnlijk niet aan had gedacht.

netwerk vijf types MAN MAN

 De jongere versie van jezelf

Vaak wordt een mentor gezien als iemand met erg veel ervaring, die boven jezelf staat en vaak ook ouder is. Echter kan een perspectief van een jonger iemand, dat gebaseerd is op de huidige realiteit, je andere inzichten geven dan iemand die al jaren in het vak zit. Ze hebben een frisse blik en kijken verder dan nodig is.

De netwerk specialist

Een belangrijk aspect van je carrière is het hebben van een groot en uitgebreid netwerk. Helaas is dat niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarom is het hebben van netwerk specialist erg handig. Deze legt makkelijk connecties met mensen zowel binnen als buiten hun werkveld. Ze kunnen je introduceren bij anderen en eventueel je netwerkvaardigheden opkrikken.

De toekomstige jij

De toekomstige jij komt wellicht het meest in de buurt bij een mentor. Het is enorm handig om deze aan je netwerk toe te voegen aangezien het iemand is die jou inspireert. Diegene is de ‘vijf jaar oudere-jij’. Ze kunnen ervaringen delen met je en inzicht geven in hoe je bepaalde dingen kunt bereiken.

Heb je inmiddels aardig aan het netwerken maar lukt het nog niet helemaal? Het kan zomaar zijn dat je sommige dingen verkeerd aanpakt. Er zijn echter een aantal zaken waar je op kunt letten zodat je geen misstappen meer maakt tijdens het netwerken.