De verhaallijn van SPHINX

SPHINX neemt ons mee in het mysterieuze verhaal van de veertienjarige Minke Moorman, gespeeld door de debuterende Andrea Vass. Na drie jaar van vermissing duikt ze plotseling op met een geheimzinnige vleugeltatoeage op haar rug, en de vragen beginnen op te borrelen.

In het gezin van Minke ontstaan problemen bij haar terugkeer. Haar vader Lucas, gespeeld door Marcel Hensema, is vastberaden om de waarheid achter haar ontvoering te achterhalen. Rechercheurs Asha (Joy Wielkens) en Fenna (Ruth Becquart) volgen een spoor van gruwelijke misdaden en raadsels wat leidt tot meer vragen dan antwoorden.

De regisseur, Diederik van Rooijen, nodigt de kijkers uit voor een meeslepende en grensverleggende psychologische thriller, waarin complexe verhaallijnen, angstaanjagende twists en mysterieuze raadsels elkaar afwisselen.

Bekijk hier de trailer van SPHINX:

 

Nederlandse acteurs en actrices schitteren in de serie

De cast bestaat uit onder anderen Sallie Harmsen, Benja Bruijning, Delilah Warcup, Sil van der Zwan, Eva van Heijningen, Juda Goslinga en Rami Kooti Arab. Een interessant ensemble te de kijkers aan hun scherm zal laten kluisteren.

SPHINX voegt zich bij een indrukwekkende lijst van meer dan 35(!) andere Videoland Original dramaproducties, waaronder PATTY, Sleepers, Mocro Maffia, Een Moord Kost Meer Levens, Moedermaffia, Judas II: Dagboek van een Getuige, Eén Grote Familie en binnenkort ook Máxima. De zesdelige serie, geproduceerd door Horizon Film, is vanaf 22 maart exclusief te bingen bij Videoland. Een emotionele rollercoaster vol mysterie wacht op de kijkers.