Chambers

In deze horrorserie wordt het leven van Sasha, gespeeld door Sivan Alyra Rose, na een hartaanval door een harttransplantatie gered. Vervolgens ontspint zich een waar mysterie rondom het hart dat haar van de dood heeft gered. Ze komt in contact met de sinistere ouders van haar overleden donor, vertolkt door Uma Thurman en Tony Goldwyn. Naar mate ze meer te weten komt over de plotselinge dood van haar donor Becky, begint Sasha steeds meer karaktereigenschappen en herinneringen van Becky over te nemen – sommige behoorlijk zorgwekkend. De tien afleveringen van het eerste seizoen van Chambers worden 26 april verwacht op Netflix.

 

Dead to Me

Deze duistere comedyserie van Liz Feldman lijkt op het eerste gezicht wat apart, maar met ook Will Ferrell en Adam McKay als executive producers en onder andere Christina Applegate, Linda Cardellini en James Marsden in een kleinere rol in de cast, gaat dat helemaal goed komen. Applegate speelt de directe, bittere weduwe Jen. Ze besluit de dood van haar man te onderzoeken. Cardellini speelt Judy, die Jen bijstaat in haar onderzoek. Judy is een vrije geest die Jen uit haar schulp probeert te trekken. Gaandeweg begint Judy echter psychopathische trekjes te vertonen en lijkt ze een schokkend geheim met zich mee te dragen, waardoor de vraag rijst of Jen haar wel kan vertrouwen. Dead to Me wordt op 3 mei op Netflix verwacht.

 

Undercover

Ja, hier zitten wij reikhalzend naar uit te kijken! Want dit belooft een heel toffe serie te worden. Undercover was al op de Belgische televisie te zien, maar kan dus binnenkort ook op Netflix bewonderd worden. Net zoals de productie zelf is de cast ook een Vlaams-Nederlandse mengeling. Het is voor het eerst dat er een Nederlandse serie op Netflix debuteert. Anna Drijver en Tom Waes – die we al kennen van Reizen Waes – infiltreren de wereld van een van de belangrijkste XTC-producenten, gespeeld door Frank Lammers. Ook Raymond Thiry, Elise Schaap, Huub Smit en Manou Kersting zullen in de serie te bewonderen zijn. De serie wordt op 3 mei op Netflix verwacht.

 

The Rain Seizoen 2

Deze Deense serie debuteerde vorig jaar mei op Netflix en werd nog diezelfde maand verlengd voor een volgende seizoen. Het is de eerste Scandinavische Netflix Original. Dat tweede seizoen gaat dus de komende mei maand verschijnen. In het eerste seizoen konden we zien hoe Simone en Rasmus met hun ouders moesten evacueren toen een dodelijke virus zich door zware regenval liet verspreiden. Zes jaar later is bijna heel Scandinavië door het virus uitgeroeid. Simone en Rasmus hebben het echter overleefd, doordat ze door hun vader in een bunker zijn ondergebracht. Wanneer hij niet terugkeert en hun eten op is, moeten ze noodgedwongen hun schuilplaats verlaten. Verwacht seizoen twee van The Rain op 17 mei op Netflix.

 

When They See Us

Filmmaakster Ava DuVernay ken je misschien van de films Selma of de documentaire 13th. When They See Us is haar eerste project voor Netflix. De miniserie vertelt het verhaal van The Central Park Five. Dit is een groep van vijf Afro-Amerikaanse jongens die in 1989 eerst in de media en daarna in de rechtbank ten onrechte beschuldigd en veroordeeld worden voor de verkrachting van een jogger in Central Park. Pas in 2014 zijn hun namen volledig gezuiverd. DuVarney treedt met het aangrijpende verhaal qua raciale ongelijkheid dus op vertrouwde grond. Hoewel de trailer alleen de vijf jongeren toont (logisch – zij zijn de belangrijkste spelers), zitten ook Michael K. Williams, Vera Farmiga, John Lequizamo en Famke Jansen bij de cast. When They See Us zal wordt op 21 mei verwacht op Netflix.

Om je in de tussentijd niet te vervelen, kan je ook zeker deze lijst van beste films op Netflix checken.