Netflix F1-Serie Drive to Survive krijgt meer Verstappen in vijfde seizoen

Regerend wereldkampioen Verstappen vond de eerdere weergave van Netflix F1-serie inconsistent, onwerkelijk. Sinds kort is de samenwerking met de streaming-gigant weer bespreekbaar geworden. 

Verstappen sprak met de producenten van Netflix en meldde tegen de pers op Silverstone: “Ik heb samen met ze gezeten en uitgelegd hoe ik erover dacht en wat er in het verleden mis is gegaan”, zei Verstappen. “Het was eigenlijk een heel goed, snel gesprekje. We zullen proberen om ons van daaruit te verbeteren.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Verstappen geeft access aan F1-serie onder voorwaarde van zegje in regie

Voor Verstappen is het simpel: “Je hebt een beetje meer inspraak in hoe je geportretteerd wordt, in plaats van een interview te geven én niet zeker te weten wat ermee gedaan wordt – de manier waarop ze het in de show stoppen.”

Een zekere mate van controle in de regie is voor Verstappen de voorwaarde als hij zich beschikbaar maakt voor de Netflix F1-serie: “Dat is alles waar ik om vraag – dat het realistischer is, tenminste van mijn kant. Ik kan niet controleren wat ze met andere coureurs doen. Maar ik wil de controle hebben over wat ik loslaat”, besluit Verstappen

Netflix heeft enorm bijgedragen aan de wereldwijde populariteit van de F1. Sinds de lancering in maart van 2019 is Drive to Survive aan het vijfde seizoen toe. Het filmen van de F1-serie vindt gedurende het F1-seizoen plaats, de release van seizoen vijf vindt in het eerste kwartaal van 2023 plaats op Netflix.