Het recyclen van kerstbomen met Lowlander Beer

De botanische brouwerij Lowlander Beer vindt dat het tijd is voor verandering. In plaats van al die kerstbomen in de versnipperaar, langs de weg of tijdens een kampvuur te gebruiken, vonden zij een alternatief. En wel in bier. In plaats van een typisch winterbiertje op de markt te brengen, besloot Lowlander Beer het met hun Winter IPA 5% helemaal om te gooien. Geen donker, zwaar bier, maar een licht en verfrissend biertje gebrouwen met spar en jeneverbes.

Lowlander

Om dit bier te produceren is er echter nog zo’n 600 kilo aan naalden nodig. Daarbij kunnen ze jouw hulp goed gebruiken. Vanaf 2 januari zamelt de brouwerij kerstbomen in. Deze worden door heel het land opgehaald, dus veel moeite zal het je niet kosten. Check dus snel of jouw boom een Bierboom is! Alleen even aanmelden, wat overigens tot 6 januari kan. Je krijgt dan bovendien ook nog een flesje Winter IPA.

Daar blijft het echter niet bij. Ook Mama Makan, Rai, Hortus Botanicus en Horecava sloten zich aan om hun gebruikte kerstbomen te doneren. Gelukkig heeft Lowlander Beer ook verder gedacht dan alleen het gebruik van de naalden. De complete boom wordt namelijk hergebruikt in onder andere giftsets.

 

De Tree to Table campagne

Na de feestdagen lanceert Lowlander de crowdfunding campagne Tree to Table. Dit om de inzameling, opslag en de verwerking van alle naalden en bomen mogelijk te maken. Het is niet niks. Alle bomen worden namelijk opgehaald, de kwaliteit van de naalden zal beschermd moeten worden.

Daarbij moet de rest van de boom worden verwerkt tot bijvoorbeeld de kaas en rookmot voor de Tree to Table editie van de Botanical Brewkitchen pop-up diners. Lowlander is echter gespecialiseerd in het brouwen van bier en niet in het verwerken van bomen. Daarvoor zijn er dus andere expertises nodig en dat is kostbaar. Met de crowdfunding geeft Lowlander haar community tegelijkertijd als eerste de kans om alle nieuwe producten te proeven. Via de crowdfunding zijn onder andere de limited edition Winter IPA giftset, de Lowlander Botanical Brut en tickets voor de pop-up diners te koop!

Lowlander by ©KIRSTENVANSANTEN-1