Dat de palingsound ze geen windeieren legde, is een feit. Het kan ook niet anders, met ruim dertien albums waarmee Nick en Simon jarenlang de harten van tienermeisjes op hol dreven. Als het aan de binnenstromende royalty’s van Nick en Simon ligt, dan zit het in opzicht van het vermogen wel goed. Niet enkel de Nederlandse radio speelde de hits van het succesvolle duo. Ook in België waren Nick en Simon te horen. Sterker nog: er kwam zelfs een ‘Ein neuer Tag’ album uit bij onze oosterburen. En ook al was het buitenlandse succes niet enorm, als je het zo ver schopt als Nederlandse artiest, dan doe je het behoorlijk. 

 

Hoe Nick & Simon zijn begonnen

Het duo begon in eerste instantie op school met zingen. Een gedeelde passie mondde uit in een langlopende carrière. Door de gastverschijningen in de realityshow van Jan Smit, Gewoon Jan Smit, kreeg de palingsound van het duo een behoorlijke publiciteitboost medio 2006. Het debuutalbum, Nick & Simon, verscheen in mei van 2006 en stond maar liefst 104 weken in de Nederlandse Album Top 100. Tweemaal platina – ruim 140.000 verkochte exemplaren – een droomdebuut in dat opzicht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nick & Simon (@nickensimon)

De hitmachine van Nick en Simon denderde nog jaren door met de twee volgende albums, Vandaag en Luister, die zelfs de eerste positie in die Album Top 100 bereikten. Het waren de hoogtijden van het Volendamse duo, successen die niet meer herhaald werden sindsdien.

Stoppen op je hoogtepunt als je al ver over je hoogtepunt bent…? Natuurlijk is dat niet aan de orde voor Nick en Simon. Maar goed, het leven gaat verder en naarmate je ouder wordt, wil je gewoon andere dingen.

Het vermogen van Nick Schilder en Simon Keizer

Uit de cijfers van de doorgaans erg goede ingelichte Quote komt naar voren dat de persoonlijke bv’s van de twee artiesten een behoorlijk verschil laten zien. Nick Schilder zou beschikken over een persoonlijk vermogen van ruim 2,7 miljoen euro, terwijl Simon Keizer goed is voor een vermogen van 4,4 miljoen euro. Een aardig verschil dus.