Een groep goede vrienden of liever één beste vriend?

De één heeft juist heel erg behoefte aan een grote groep mensen om zich heen terwijl de ander al genoegen neemt met één beste vriend. Je hebt mensen vast wel eens horen zeggen dat je maar één beste vriend kan hebben. Toch hoeft dit natuurlijk niet per se het geval te zijn. Het gaat erom hoe je je bij iemand voelt en dat gevoel kan je best met een aantal mensen tegelijk hebben. Maar ondanks dit, lijken er wel aardig wat verschillen te zitten tussen een goede vriend en een beste vriend. Deze vijf dingen lijken de kern van échte beste vrienden weer te geven.

 

1. Eerlijkheid duurt het langst

Om maar meteen eventjes wat strenger te beginnen: goede vrienden zullen je in alles steunen, maar beste vrienden zullen ook eerlijk tegen je durven zijn. Iedereen doet wel eens iets wat misschien niet zo handig is. Soms is het zelfs lastig om zelf te zien wat er niet goed aan is en heb je iemand anders nodig die je daarbij helpt. Voor een taak als deze moet je toch echt bij je beste vriend zijn. Een beste vriend durft namelijk altijd eerlijk te zijn en je ook op vervelende punten te wijzen. Dit is niet altijd even leuk en misschien ook zeker niet wat je wilt horen. Toch zijn het juist de beste vrienden die ook het beste met je voor hebben. Daarom zijn zij bereidt ook jouw flaws te benoemen om je zo te behoeden en te beschermen.

2. Beste vrienden staan altijd voor elkaar klaar

Met goede vrienden kun je absoluut leuke en waardevolle momenten beleven. Maar helaas is het leven soms ook wat minder leuk. Bij vriendschap horen dus zowel elkaars ups en downs. Je zult misschien wel gemerkt hebben dat sommige mensen er altijd zijn in leuke tijden, maar er ineens weinig overblijft tijdens de minder leuk tijden. Hier herken je een echte beste vriend aan: deze zal namelijk altijd voor je klaar staan, no matter what.

beste vrienden

3. Bij een beste vriend kun je met alles terecht

Je hebt misschien wel gemerkt dat je niet met iedereen over bepaalde dingen kunt praten. Soms merk je meteen dat mensen bepaalde onderwerpen vreemd vinden. Maar eigenlijk zou je gewoon overal over moeten kunnen praten, toch? Dit kan wél met je beste vriend. Je zult al snel merken dat je het bijna niet meer over kleine, alledaagse dingen hebt en juist de meer taboe onderwerpen naar boven komen. Niets is je beste vriend te gek.

4. Beste vrienden accepteren al je rariteiten

Aansluitend op het aspect hierboven, accepteert je beste vriend ook al je rariteiten. Iedereen is anders en dat maakt iedereen ook zo mooi. Misschien heb jij wel hele bijzondere gewoontes die zo erg van anderen verschillen dat je er nog wel eens raar op aangekeken wordt. Maar wat maakt dat eigenlijk uit? Je beste vriend neemt je namelijk gewoon zoals je bent. Natuurlijk zul je elkaar er ook lekker belachelijk mee maken. Humor is daarom ook erg belangrijk in een vriendschap. Niks is te gek en je kunt samen lekker los gaan.

5. Beste vrienden blijven staan wanneer anderen vertrekken

Zoals ook al eerder genoemd: een echte beste vriend blijft bij je tijdens de leuke dingen maar ook bij de minder leuke dingen. Soms loopt het leven nou eenmaal niet zo lekker en kun je aardig wat tegenslagen hebben. Het is ook vaak in deze perioden dat je merkt wie er echt belangrijk voor je zijn. Zodra iedereen vertrokken lijkt te zijn zie je precies wie de echte beste vriend is. Deze zal er namelijk altijd voor je zijn en je ook in je slechte momenten (onder)steunen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jesse Pedigo (@thecreatingwonders)

Lees ook: Dagelijks je vriendin belachelijk maken zorgt voor een sterke relatie.