Welke producten in de supermarkt zijn vegan?

Om het makkelijker te maken voor al onze plantaardige eters die er zijn, of voor mensen die gewoon de hoeveelheid dierlijke producten die ze eten willen minimaliseren, hier is een lijst van producten die verrassend vegan zijn.

1. Donuts van de Albert Heijn

Donuts worden meestal gemaakt met zowel eieren als melk. Maar als je denkt dat je ze volledig moet opgeven als het gaat om je veganistische dieet, dan heb je het mis. Want de Albert Heijn heeft deze ‘Zebra’ donuts die volledig plantaardig zijn en ook nog eens spotgoedkoop.

2. Albert Heijn bagels

Als je zelf niet echt een professionele bakker bent, denk je misschien net als bij gebak dat er voor dergelijke producten melk wordt gebruikt. Maar dat is niet waar. Deze bagels zijn namelijk zonder melk gemaakt. Vegan vriendelijk en perfect met een topping zoals avocado’s.

3. Ontbijtkoeken van Peijnenburg

We kennen het allemaal wel, niet genoeg tijd hebben om te gaan zitten en te ontbijten. In een dergelijk geval is een ontbijtkoek vaak een makkelijke keuze. Nou, als je één van deze mensen bent of gewoon van ontbijtkoeken houdt dan hebben we goed nieuws voor je: de Peijnenburg ontbijtkoeken zijn volledig veganistisch.

4. Speculoos

Lotus speculooss bevat net als de koekjes vorm geen dierlijke producten en past dus perfect in je plantaardige dieet.

5. Hotdogsaus van de Hema

Als je op zoek bent naar een saus ter vervanging van mayonaise, dan moet je zeker eens kijken naar de Hotdogsaus van de Hema. Een aanrader.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HEMA (@hemanederland)

6. Jumbo’s knoflooksaus

Nu we het toch over sauzen hebben, ook de knoflooksaus van de Jumbo is 100% vegan.

7. Bamischijf van Mora

Als je denkt dat je het snacken helemaal los moet laten als je vegan gaat, dan doe je jezelf tekort. Er zijn genoeg snacks die je nog wel kunt eten, zoals deze Bamischijven van Mora.

8. Oreo’s

Ja, je leest het goed. Oreo’s zijn al vanaf het prille begin volledig zuivelvrij en vegan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OREO (@oreo)

9. Pure chocolade van Tony Chocolonely

Als het geen melk of -witte chocolade is, is chocola vaak vegan en Tony Chocolonely biedt genoeg keuze.

10. Zure matten

Het meeste snoepgoed bevat gelatine, dat vaak wordt gebruikt als verdikkingsmiddel of stabilisator. En dat is natuurlijk afkomstig van dieren. Gelukkig staan zure matten in het rijtje van snoepgoed zonder gelatine, dus kan jij vegan door blijven snoepen.

Wil je weten wat voor effect veganistisch eten heeft op je lichaam? Lees dan over de voor- en nadelen van veganistisch eten.