Wim Hof is aangeklaagd in Amerika

Een zeventienjarige tiener verdronk vorig jaar augustus nadat ze de ademhalingstechniek van Wim Hof had uitgevoerd in het zwembad in de achtertuin. Door dit noodlottige ongeval klaagt de vader van het meisje, Raphael Metzger, de Limburger aan. Hij eist een bedrag van maar liefst 67 miljoen dollar (omgerekend zon 59,6 miljoen euro).

Eerder zijn er ook al twee mensen omgekomen, waarbij de oorzaak van overlijden werd gelinkt aan de methodes van Hof. De zoon van Wim Hof zegt er het volgende over: “Overal op onze site en bij al onze uitingen waarschuwen we mensen, meer kunnen we niet doen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wim Hof (@iceman_hof)

Maar hoeveel verdient The Iceman nou eigenlijk met zijn methode en overige werkzaamheden en wat is zijn totale vermogen? Wij zochten het uit.

Hoe verdient Wim Hof zijn geld?

Hij verdient zijn geld op allerlei verschillende manieren. Hieronder vind je een overzicht van zijn verschillende inkomsten:

  • Workshops en retraites: wereldwijd trekt Wim Hof rond en verzorgt diverse workshops en retraites in zijn eigen unieke stijl. Tijdens deze bijeenkomsten deelt hij zijn ademhalingstechnieken, methoden voor blootstelling aan kou, en mindset training. De prijzen voor tickets variëren doorgaans van ongeveer €300 tot €2500. Een unieke ervaring, maar je moet er wat voor over hebben!
  • Online cursussen en programma’s: voor degenen die niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn bij een workshop, biedt Wim Hof online cursussen aan die variëren in prijs van ongeveer €297 tot €400 per persoon. Deze cursussen variëren van introductielessen tot geavanceerde trainingen. Hoe persoonlijker de ervaring, hoe meer het kost! Maar het is een investering in jezelf.
  • Sprekersoptredens: grote kans dat je hem al eens hebt gezien bij je favoriete podcast of tv-show. Wim Hof is te gast geweest bij enkele van de meest populaire programma’s ter wereld en zijn optredens hebben een flink prijskaartje. In een interview met de Volkskrant vertelt hij dat hij 50.000 euro verdient met één Zoom-gesprek. Bizar.
  • Wim Hof Methode App: dankzij zijn ademhalingstraining app heeft Wim Hof een flinke inkomstenbron gecreëerd, waarbij hij miljoenen verdient met een abonnementsmodel van €4,99 per maand. Een prikkie voor de voordelen die het kan bieden.
  • Boeken en publicaties: Wim Hof is de auteur van meerdere boeken, waaronder “The Wim Hof Method: Ontdek je Volledige Menselijke Potentieel,” dat in meerdere talen is vertaald en veel aandacht heeft gekregen. Deze boekverkopen zorgen voor een gestage, passieve inkomstenstroom voor de Iceman zelf. Een slimme zet!
  • Merchandise en kleding: het Wim Hof-merk heeft een scala aan merchandise ontwikkeld, waaronder kleding, accessoires en uitrusting die gerelateerd zijn aan zijn technieken. Fans en volgers van zijn werk kunnen deze items kopen als een manier om steun te betuigen en zich te verbinden met de filosofie van de Iceman.
  • Endorsements en samenwerkingen: Wim Hof werkt samen met verschillende merken en bedrijven die zijn waarden en missie delen. Deze samenwerkingen kunnen endorsements, gesponsorde content of gezamenlijke projecten omvatten, wat bijdraagt aan zijn financiële welzijn. Slim zakendoen in lijn met je principes.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wim Hof (@iceman_hof)

Wat is het totale vermogen van Wim Hof?

Al deze verschillende activiteiten hebben ervoor gezorgd dat de zakken goed gevuld zijn. Wim en zijn zoon Enahm Hof hebben miljoenen verdiend met het familiebedrijf Innerfire BV. Het vermogen van Wim Hof wordt anno 2023 dan ook geschat op zo’n 12 miljoen dollar.