Sven Kramer is een echte specialist als het gaat om de lange afstanden. Of het nu gaat om de 5.000 of de 10.000 meter, Sven draait er zijn hand niet voor om. Met driemaal Olympisch goud op de 5000 meter, drie wereldtitels op diezelfde afstand en vijf keer winst op de 10.000 meter is het een schaatser die zijn sporen heeft verdiend. Die lange staat van dienst heeft hem ook geen windeieren gelegd. Zoals elke vermogende Nederlander heeft hij zijn eigen BV, in zijn geval SK Branding B.V. Het vehikel is in 2006 opgericht en houdt zich volgens de inschrijving bij de Kamer van Koophandel bezig met “het beoefenen van topsport in het algemeen en meer in het bijzonder van de schaatssport.”

 

Het vermogen en de woningen van Sven kramer

Volgens de gegevens die we nu hebben heeft Sven Kramer een eigen vermogen van 5.2 miljoen euro. Dat is niet alles, hij heeft namelijk ook een indrukwekkende villa waar een hypotheek van 2.5 miljoen euro op ligt. Zo’n hypotheek krijg je natuurlijk niet als de bank niet zeker weet dat je die kan betalen. Kortom het zit wel goed met Sven. Die villa heeft hij overigens nieuw laten bouwen nadat hij in 2016 de oude boerderij die er stond heeft laten slopen. Voor het stuk grond en die oude boerderij betaalde hij overigens 2.125.000 euro.

Het blijft overigens niet bij die ene villa. Samen met zijn zusje Brecht kocht hij een leuk appartement in Amsterdam voor 182.000. Dat bedrag hebben ze waarschijnlijk zo afgetikt, er rust namelijk geen hypotheek op. Dat was overigens in 2011 en inmiddels zal de waarde flink gestegen zijn. Slimme jongen dus.

Wat ook slim was: de aankoop van een villa in 2007. Het ding staat in Heerenveen en kwam destijds voor 650.000 euro op naam van Sven te staan. Je raadt het al, ook hier rust geen hypotheek op. Tellen we alles bij elkaar op, dan komen op een bedrag van zo’n 8 miljoen euro. Kortom, Sven heeft het prima gedaan en samen met zijn echtgenote Naomi van As zit hij er lekker warmpjes bij.