Het inkomen van de hertog en hertogin van Cambridge

Voor het overlijden van de koningin ontvingen William en Kate geld van de Crown Estate, Sovereign Grants en van zijn erfenis van zijn moeder, Diana. Zijn vermogen zou ongeveer $40 miljoen zijn geweest. Dat is al een ongekend hoog bedrag en zal voor de ‘normale’ stervelingen surrealistisch zijn. Maar na donderdag schoot dit bedrag omhoog met $1,3 miljard, waardoor zijn nettowaarde oploopt tot 1,34 miljard.

William en Kate de nieuwe hertog en hertogin van Cornwall

Waarom ze deze financiële injectie krijgen? Dat komt door alle nieuwe titels die ze op hun naam hebben gekregen. Naast hertog en hertogin van Cambridge zijn de twee nu ook prins en prinses van Wales en hertog en hertogin van Cornwall.

Vooral het hertogdom van Cornwall zorgt voor de enorme piek in rijkdom. De titel komt namelijk samen met $1,1 miljard aan land en activa. Het landgoed is ongeveer 52.000 hectare groot en is verspreid over 20 provincies in Engeland en Wales. Het bestaat uit landbouwgrond, delen van het nationale park Dartmoor, cricketvelden en zelfs een gevangenis. Voordat het landgoed naar William en Kate ging, stond het op de naam van Charles. 50 jaar lang was hij de hertog van Cornwall, wat hem de langst dienende hertog van Cornwall ooit maakt. Alleen al vorig jaar verdiende hij $24 miljoen aan het landgoed. Op financieel gebied een mooi vooruitzicht voor William en Kate.