Waar gaat de HBO-serie Succession over?

HBO’s Succession gaat over de familie Roy. De disfunctionele eigenaren van Waystar RoyCo, een wereldwijd media- en entertainmentbedrijf. In het eerste seizoen vechten de kinderen om de controle van het bedrijf. Wanneer hun vader, Logan Roy, een beroerte krijgt moeten zij de keuzes maken binnen de business. Tweede zoon, Kendall Roy, wil graag de rol van zijn vader overnemen en zou daar alles voor doen.

De cast die prijzen binnensleept

Jeremy Strong (The Gentleman) speelt de rol van Kendall Roy en de tweede zoon van Logan wordt gespeeld door Brian Cox (Troy). Logan heeft nog drie kinderen: Roman wordt gespeeld door Kieran Culkin (Scott Pilgrim vs. The World), Connor wordt gespeeld door Alan Ruck (Speed) en Siobhan ‘Shiv’ wordt gespeeld door Sarah Snook (Predestination). Kortom: een cast vol met wereldbekende toppers.

HBO's Succession grote winnaar bij de Emmy's

Andere hoofdrollen zijn voor Hiam Abbass, Peter Friedman, Natalie Gold, Rob Yang, Dagmara Domińczyk, Arian Moayed, J. Smith-Cameron, Justine Lupe, David Rasche en Fisher Stevens.

In de prijzen bij de Emmy Awards

HBO’s Succession was met 25 nominaties een grote kanshebber bij de Emmy Awards. Van al deze nominaties sleepte de serie er uiteindelijk vier binnen: Outstanding Drama Series, Outstanding Supporting Actor In A Drama Series (Matthew Macfadyen), Outstanding Writing For A Drama Series (Jesse Armstrong) en Outstanding Casting For A Drama Series (Avy Kaufman & Francine Maisler).

In 2020 stond de serie er ook al goed voor met achttien nominaties en zeven beeldjes. Naast dat de serie goed in de prijzen valt, zie je ook dat het onder het publiek erg geliefd is. Ze staan namelijk in de 100 beste series van de 21ste eeuw. Ook hebben ze een IMDb-score van 8.8/10 sterren. Op Rotten Tomatoes gaat de serie ook hard. Ze hebben een Tomatometer 94% en een Audience Score van 86%. Dit succes zorgt er ook voor dat de serie wordt verlengt voor een vierde seizoen.

Bekijk hieronder de trailer van het eerste seizoen van Succession: