De carrière van Peter Pannekoek

De Nederlandse cabaretier Peter Pannekoek is zijn carrière begonnen in 2006 toen hij het Amsterdams Kleinkunst Festival Comedy Concours won, waardoor hij sinds 2007 een van de vaste comedians van de Comedytrain werd. Sindsdien is Peter zijn carrière op stoom gelopen. Zo was hij tussen 2014 en 2016 weekafsluiter bij De Wereld Draait Door en maakte hij in 2015 zijn eerste theaterdebuut, waardoor de cabaretier inmiddels niet meer weg te denken van de televisie met zijn oudejaarsconferences en tours door het land. Ook nam hij meerdere keren deel aan roast-programma’s op Comedy Central, waarin iedere keer een andere BN’er te grazen word genomen met zeer grove grappen. Maar hoeveel verdient Peter Pannekoek nou eigenlijk met deze carrière en wat is zijn vermogen?

 

Wat is zijn vermogen?

Een van zijn inkomstenbronnen is natuurlijk de oudejaarsconference, maar hier blijkt Peter Pannekoek bijna niets mee te verdienen. Zo vertelde hij in de VARAgids dat dit financieel gezien zelfs een van zijn slechtste beslissingen ooit is geweest. Peter krijgt voor deze uitzending namelijk een budget en hierbij mag hij zelf invullen hoe hij dat besteedt. Hij kiest daarbij altijd voor artisticiteit in plaats van zijn eigen vermogen te spekken: ‘Als een dure camera namelijk een betere kwaliteit oplevert, geef ik daar liever geld aan uit dan dat ik het bespaar en het geld voor mezelf houd.’

Ondanks dat Peter Pannekoek dus niet zoveel verdient met zijn oudejaarsconferences, vult hij volgens Guido Weijers zijn zakken wel lekker met zijn tours door Nederland. Guido vertelde namelijk in het programma Stand van Nederland dat Peter Pannekoek, Theo Maassens en Hans Teeuwen absoluut iets verkeerd zouden hebben gedaan als ze nu nog geen miljonair zouden zijn.

En dat heeft volgens Guido Weijers allemaal te maken met een simpele rekensom: ‘Een volledige zaal moet soms gedeeld worden met een hele balletgroep. Maar een cabaretier gaat er in z’n eentje met de buit vandoor. Dat geeft wel aan dat er genoeg geld is.’ Deze rekensom zou wel redelijk kunnen kloppen. Want het vermogen van Peter Pannekoek wordt geschat op ongeveer 1 miljoen euro. Toch netjes!