Het begin van het verhaal van Paul McCartney

De jaren zestig. Paul McCartney had succes als een van de Fab Four, de Beatles, en schreef samen met John Lennon enkele van de meest iconische nummers aller tijden. Denk aan: Hey Jude, Let It Be en Yesterday. De Beatles waren niet alleen pioniers in de muziekwereld, maar ook in popcultuur in het algemeen. Na de break-up van de band in 1970, zat hij niet stil. Hij startte de band Wings en bouwde aan een succesvolle solocarrière.

 

Hoe de muzikant aan zijn inkomsten komt

Ook al is McCartney de tachtig gepasseerd, hij laat zich niet zomaar met pensioen sturen. Het afgelopen jaar heeft hij 50 miljoen pond binnengeharkt door te touren en zijn muziek te verkopen. Een groot deel van deze inkomsten kwam ook dankzij Beyoncé. Ze bracht een cover uit van het door Paul McCartney geschreven nummer: Blackbird.

Een plekje op de rijkenlijst dankzij zijn vermogen

McCartney staat nu op de 165e plek op de jaarlijkse lijst van The Sunday Times met de rijkste mensen van het Verenigd Koninkrijk. Hij is nu een van de 165 miljardairs op een lijst met 350 namen. Bovenaan deze lijst prijkt zakenman Gopi Hinduja met een vermogen van ruim 37 miljard pond. In een wereld waar ondernemers en techmiljardairs vaak de boventoon voeren, is het verfrissend om een muzikant zoals McCartney in de top te zien schitteren.

Wat doet Paul McCartney tegenwoordig?

Wat doet een miljardair muzikant zoals McCartney tegenwoordig als hij niet op tournee is of muziek schrijft? Hij blijft betrokken bij allerlei projecten. Het bezige bijtje is voorstander van dierenrechten en milieubescherming. Ook staat hij voor vegetarisme en runt een succesvolle vegetarische voedingslijn samen met zijn dochter, Stella McCartney. Daarnaast blijft hij muziek maken en optreden, waarbij hij zijn fans over de hele wereld blijft betoveren met zijn tijdloze hits.