Waar gaat de Nederlandse film over?

In 2015 verscheen de film Ventoux, geschreven door Bert Wagendorp. Het verhaal gaat over vier vrienden die na jaren weer bij elkaar komen. Laatste ronde is het vervolg op Ventoux. En in deze film zijn de vrienden al een stukje ouder. Nu beseffen ze zich dat het leven niet oneindig is, omdat een van de vrienden dodelijk ziek blijkt te zijn. Ze knappen samen een Belgische bouwval op en houden van wat grapjes, drankjes en ze nemen afscheid.

Bekijk hieronder de trailer van Laatste Ronde:

 

Cast en regie van Laatste Ronde

Laatste Ronde heeft een indrukwekkende cast met onder anderen Wim Opbrouck, Leopold Witte, Reinout Bussemaker, Wilfried de Jong en Rosa Kreulen. Ze hebben allen hun eigen talent en brengen een bepaalde charme naar het scherm. Wim Opbrouck en Leoplod Witte, beide bekende namen in de Nederlandse filmwereld, laten wederom zien waarom ze tot deze top behoren.

De film Ventoux werd verfilmd door Nicole van Kilsdonk en nu is de beurt aan Boris Paval Conen. Deze samenwerking geeft een scenario dat zowel boeiend als ontroerend is. Conens visie komt duidelijk naar voren in de manier waarop de film is opgebouwd en de emoties worden overgebracht.

Nieuwe Nederlandse film

Recensies over de film

Alhoewel er veel positieve reacties zijn op de Laatste ronde heeft die op IMDb een gemiddelde score van 6.8/10. Niet enorm hoog dus, maar goed, het is dan ook een nieuwe film met slechts 26 reacties. Dus als je op zoek bent naar een film die je raakt, inspireert en je laat nadenken, dan is deze Nederlandse drama een absolute aanrader. Met een topcast, een meeslepend verhaal, schitterende beelden en een prachtige soundtrack, biedt deze film alles wat je zoekt in een avondje uit naar de bioscoop. Mis deze kans niet om een stukje Nederlands filmtalent op zijn best te zien. Ga snel naar de dichtstbijzijnde bioscoop en beleef het zelf!