Wie is Dan Bilzerian?

Terwijl Dan zijn vermogen naar eigen zeggen met het pokeren heeft verdiend, is dat niet hetgeen dat ervoor heeft gezorgd dat hij zo populair is. Hij geniet van een extreem luxe leven en schaamt zich er niet voor om dat uitgebreid te etaleren. Hij is altijd wel te vinden op een extravagant feest of evenement en is niet zelden in het gezelschap van meer dan één aantrekkelijke vrouw.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dan Bilzerian (@danbilzerian)

Kortom, alle reden om jaloers te zijn al was het alleen maar vanwege zijn vermogen wat wordt geschat op zo’n 200 miljoen dollar.

Miljonair door pokeren of een rijke papa?

Dan Bilzerian laat voor het eerst echt van zich horen in 2009, toen hij zijn carrière als professioneel pokerspeler begon. Voor die tijd was Dan vooral de zoon van Paul Bilzerian. Die naam zal je waarschijnlijk niets zeggen, maar zijn vader was een succesvol ondernemer. Als bedrijvendokter verdiende hij een indrukwekkend vermogen wat overigens weer volledig verdampte toen hij in 2001 failliet werd verklaard. Vader vluchtte naar het Caribisch gebied, maar mogelijk had hij daarvoor al een trust fund opgericht met daarin enkele miljoenen zodat zijn zoon geen honger hoefde te lijden. Kortom, slimme man!

Ook al heeft Dan de basis van zijn vermogen aan zijn vader te danken, het echte geld ging pas rollen toen hij ging pokeren. Volgens Celebrity Net Worth heeft Bilzerian geen indrukwekkend vermogen verdiend met het spelen van toernooien, maar is hij rijk geworden dankzij private events. Op een van die events liep hij doodleuk weg met 12.8 miljoen dollar aan prijzengeld. Daar bleef het niet bij: de jonge playboy beweerde dat hij dat jaar alleen al 50 miljoen met pokeren had gewonnen. In 2018 zou hij volgens onbevestigde berichten dik 180 miljoen dollar hebben gewonnen. Daarmee is hij een van de best verdienende professionele pokerspelers ter wereld.

King of Instagram

Naast zijn financiële succes met het kaartspel, heeft Bilzerian ook een enorme aanhang op sociale media. De man heeft meer dan 6 miljoen volgers op Instagram en met enige regelmaat laat hij zijn volgers zien wat je allemaal met zo’n vermogen kunt doen. Dat zijn overigens vooral leuke dingen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dan Bilzerian (@danbilzerian)

Blijkbaar is de aandacht die hij krijgt op Instagram niet genoeg en dacht hij dacht leuk zou zijn om ook als acteur geschiedenis te schrijven. Zo zagen we hem ook al in ‘The Other Woman’, ‘Olympus Has Fallen’ en ‘The Equalizer’. De kans is dus groot dat we nog wel even wat van hem zullen horen.

Een andere man die net zo leeft als deze baas, is de gladde Italiaan Gianluca Vacchi.