Het vermogen van Breghje Kommers, de (ex-)vrouw van Ali B Media

Het vermogen van Breghje Kommers, de (ex-)vrouw van Ali B

Het begin van de rechtszaak tegen Ali B is net achter de rug. De BOOS uitzending van inmiddels meer dan twee jaar geleden zorgde dat zowel de waarheid over Marco Borsato, Jeroen Rietbergen en Ali B naar boven kwamen en in een uiterst slecht daglicht gezet werden. Laatstgenoemde stond dus van de week voor de rechter. Zijn (ex-)vrouw Breghje Kommers zal dit ook allemaal erg gespannen meemaken. Zij blijkt, ook zonder Ali, het financieel nog prima voor elkaar te hebben.

Breghje Kommers zit financieel nog heerlijk

Ali B zou beschuldigd worden van hele lijst aan violatie en zou daarbij dus ook zijn al dan niet ex-vrouw Breghje Kommers meermaals hebben bedrogen. Hij heeft met haar drie kindjes (allemaal zonen) en zou volgens meerdere bronnen de geldkraan dichtgedraaid hebben naar Breghje. Gelukkig hoeft ze niet te leven van een droog stukje brood. Ze heeft Ali B dan ook zeker nier nodig op dat vlak.

De (mogelijke ex-) vrouw van Ali B, Breghje Kommers, heeft dan ook meerdere succesvolle bedrijven opgericht en heeft hierdoor ook een behoorlijk groot eigen vermogen kunnen opbouwen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec)

Achtergrondinformatie (ex-)vrouw Ali B

Kommers werd in 1980 geboren in Bergen op Zoom. Net voor het jaar 2000 begon ze als stagiaire mee te werken aan evenementen op het Mercatorplein (Amsterdam). Terug in Bergen op Zoom behoudt ze op dat moment nog enkele administratieve baantjes. Ze blijkt een talent te hebben voor marketing en ontmoet later de destijds gokverslaafde Ali B. Ze hielp hem met schulden aflossen en samen stichtten ze hierna een gezin in Almere.

Het stel was sinds 2006 getrouwd, maar of het huwelijk na al het nieuws nog steeds stand is gehouden is op dit moment nog altijd een groot vraagteken.

SPEC, Ali B en Breghje

Helaas voor haar zijn de twee ook zakelijk met elkaar verbonden. Kommers is namelijk mede-eigenaar van SPEC (het managementkantoor van het stel dat in 2000 werd opgericht). In 2002 tekende Ali B bij het bedrijf en vervolgens in 2004 werd hij partner gemaakt bij SPEC. Dat Ali B op de voorgrond treedt, is altijd een bewuste keuze geweest van de geliefden.

Er zijn een hoop mensen al weggegaan bij het managementkantoor, ook voordat Ali B al werd verdacht van zijn onacceptabele gedrag. Grote namen als topproducer Jack $hirak, Ronnie Flex en cabaretier Najib Amhali hebben allemaal eerder hun contract laten ontbinden. Eerder hadden ze nog véél meer grote artiesten onder hun hoede, bijvoorbeeld grote namen in de scene zoals Boef en Famke Louise.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SPEC. | artist management (@spec.nl)

Al met al is SPEC nog steeds een hele hoop waard is. Spec Holding II B.V. (het hoofd van SPEC) had vier jaar geleden nog een vermogen van € 1,3 miljoen, wat 50/50 is verdeeld onder de ex-geliefden. Het is overigens niet bekend hoeveel dat bedrijf nu waard is (zal naar alle waarschijnlijkheid wel een stuk minder zijn). Maar Breghje was slim en heeft ook nog Kommers Beheer B.V. en North Sea Camel B.V. opgericht. Kommers Beheer B.V. focust zich met name op financiële instellingen. Samen bevatten de twee BV’s naar schattig een waarde van zo’n € 1 miljoen. Bij elkaar opgeteld vertegenwoordigt de 43-jarige powervrouw een vermogen van een respectabele € 1,5 tot € 2 miljoen.