Anerican Gangster is een klassieke maffiafilm

De film American Gangster gaat over Frank Lucas. Deze drugskoning wist tijdens de aanwezigheid van het Amerikaans leger in Azië tijdens de Vietnamoorlog goedkoop drugs de VS in smokkelen. Later zou hij dan door zijn grote deals een drugskoning worden. In de tussentijd begint agent Richie Roberts weet te krijgen van het imperium van Frank Lucas, en zal hij proberen om deze drugsbaron uit te schakelen. Al met al belooft de film bomvol te zitten met actie en confrontaties.  American Gangster is niet uit het niets verzonnen. De film is gebaseerd op het daadwerkelijke leven van Frank Lucas, die in de jaren ’60 een de straten onveilig maakte. Ondanks dat hij vier jaar geleden ook al van Netflix verdween, zijn we blij dat de film weer terug is.

Check hieronder de trailer van American Gangster:

 

Regie en cast van de film

De regie van de film is in handen van Ridley Scott. Hij heeft meerdere films geregisseerd waaronder de film The Martian. De hoofdrol van Frank Lucas wordt vervuld door Denzel Washington. Hij is onder meer bekend van de films Fences en Training Day. De rol van agent Richie Roberts wordt vervuld door Russell Crowe. Hij speelde onder andere in Gladiator en in Les Misérables. Al met al lijkt het met de cast wel goed te zitten. Bovendien zijn veel mensen positief over de film.

American Gangster

Reviews van kijkers en critici

Kijkers en critici zijn over het algemeen positief over American Gangster. Zo krijgt de film op IMDb van de critici een 7,8/10 sterren. Daarnaast krijgt hij ook nog eens op Rotten Tomatoes van de critici een 81%, en een audience score van maar liefst 90%. Dat zijn over het algemeen keurige scores voor op deze kritische platforms. En wij kunnen uit ervaring zeggen: dit is een van de beste films in zijn genre. Zet 1 juli 2024 alvast in de agenda, want dan keert de film terug op Netflix.