Het salaris van Micky van de Ven bij Tottenham Hotspur

Van de Ven zijn carrière kent een indrukwekkend traject. De 23-jarige speler maakte afgelopen zondag zelfs nog een korte invalbeurt op het EK in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Polen. Maar hoeveel verdient hij nu eigenlijk bij zijn nieuwe club?

Toen Tottenham Hotspur op zoek ging naar een oplossing voor hun grootse, defensieve problemen, kwam Van de Ven al snel in beeld. Met zijn enorme snelheid en talent was hij de perfecte kandidaat om de defensie van de Londense club te versterken. Om een idee te krijgen van zijn salaris, kunnen we kijken naar verschillende bronnen en vergelijkingen maken met zijn voorgangers en zijn eerdere salaris bij zijn oude cluppie, VFL Wolfsburg.

Bij VfL Wolfsburg verdiende Van de Ven ongeveer ‘slechts een schamele’ 1,4 miljoen euro per jaar. Zijn voorganger bij Tottenham, Davinson Sanchez, verdiende naar verluidt 4 miljoen euro per jaar. Gezien de marktwaarde en de positie van Van de Ven binnen het team, is het aannemelijk dat hij een vergelijkbaar (of misschien zelfs hoger) salaris ontvangt.

Salaris in perspectief

Om een beter beeld te krijgen van wat dit salaris betekent, kunnen we het opsplitsen in kleinere tijdseenheden. Stel dat Van de Ven inderdaad 4 miljoen euro per jaar verdient bij Tottenham, dan ziet zijn salaris er als volgt uit:

Tijdspanne Salaris Van de Ven
Per jaar € 4.000.000
Per maand € 333.333,33
Per week € 76.923,08
Per dag € 10.989,01
Per uur € 456,62

Dus, Micky van de Ven verdient naar schatting € 456,62 per uur bij Tottenham Hotspur. Dit geeft een goed inzicht hoeveel een verdediger van één van de topclubs van de Premier League verdient. Met zijn verdiensten en prestaties heeft Van de Ven bewezen dat hij niet alleen een waardevolle speler is voor zijn club, maar mogelijk ook zijn steentje bij kan dragen voor de Oranje Leeuwen op het EK.

Achter elke succesvolle man, staat een sterke vrouw. Dit geldt ook zeker voor Micky. Maak kennis met zijn vriendin: Sterre van Bakel.