Twee aangrenzende panden vormen een heus filmdecor

In vergelijking met de hoofdstad valt de vraagprijs voor de woning nog reuze mee. Per vierkante meter wordt er voor dit huis ruim 7.150 euro gevraagd. In Amsterdam ligt de gemiddelde vraagprijs per vierkante meter rustig 2.000 euro hoger. Natuurlijk is de ligging dan anders, maar de woning wordt er niet minder mooi op. Dit schitterende huis is verdeeld over twee aangrenzende adressen en lijkt zowel aan de binnen- als buitenzijde uit een film te komen. Het Rotterdamse paleis beschikt over een woonoppervlakte van maar liefst 1.117 vierkante meter en het perceeloppervlakte bestrijkt zo’n 1.050 vierkante meter. De kans is dus groot dat je de weg kwijt raakt in deze miljoenenwoning!

Het Koning Emmaplein in Rotterdam staat bekend om de omliggende klassieke miljoenenpanden. Het gaat om een halve cirkel aan herenhuizen van in totaal vijftien stuks. De middelste twee panden beschikken over twee torens en glinsterende koepeldaken. Dit onderstreept de prachtige architectuur zoals die tijdens het bouwjaar in 1890 werd uitgevoerd. De enorme binnentuin is perfect bijgehouden en vormt een gezamenlijke voortuin. Op Funda is een foto te zien van de tuin zoals deze eruit ziet tijdens de winter. Dat plaatje zal de verkoop ongetwijfeld een boost geven, hoewel de woning al een halfjaar te koop staat.

Klassiek ingerichte kamers van de stadsvilla

Na de riante entree is de klassiek ingerichte woonkamer te betreden. De authentieke vloer, kroonluchter en open haard zorgen ervoor dat deze ruimte zeer sfeervol is. Aan de muur achter de bank hangt een gigantisch schilderij. Aan de andere kant van de kamer hangt een enorme spiegel in gouden lijst. De grote ramen aan de voorzijde van de ruimte bieden een prachtig uitzicht over de voortuin. In deze woonkamer moet je jezelf wel een koning uit de 19e eeuw wanen. De sfeer zorgt ervoor dat je even terug in de tijd gaat!

Aangrenzend bevinden zich nog drie woonkamers in dit historische pand. In één van deze ruimtes zijn twee openslaande ramen terug te vinden die een mooi uitzicht bieden over de achtertuin. Dit is een bosrijk gedeelte in het midden van Rotterdam, waardoor je het gevoel krijgt dat je midden in het park woont. Via omhoog krullende trappenhuizen is het naastgelegen pand te betreden die ook bij de verkoop inbegrepen is. Ook in deze trappenhuizen word je er nog eens aan herinnert dat je in een woning uit 1890 loopt. De bruine houten trapleuning kent veel details en ook ligt er een donkerrood tapijt over de traptreden.

Het pand op nummer 9 aan het Koningin Emmaplein is overigens ook via de straat te betreden. Ook daar vinden we een schitterende entree met royale hal terug. Dit pand kent een soortgelijke indeling als het pand op nummer 8. Wel beschikt dit tweede pand, anders dan dat op nummer 8, over een ruime keuken. Deze bevindt zich op de begane grond en biedt naast een ruime kookgelegenheid ook toegang tot de achtertuin. Tijdens warme dagen hoef je achter het fornuis niet te zweten, want twee enorme openslaande deuren zorgen voor de nodige verkoeling.

Woonkamer met pianovleugel en badkamer met sauna

Op de bovenliggende verdieping vinden we een zeer aparte woonkamer terug. De vloer bestaat daar uit zwart-witte tegels dat doet denken aan een gigantisch schaakbord. In deze ruimte is naast vele meubels en zitgelegenheden ook een zwarte pianovleugel terug te vinden. De kamer leent zich perfect voor een klassiek feest, waar genoten kan worden van klassieke muziek dankzij deze prachtige piano. Ook het grote terras en tuin zien er uitnodigend uit voor een feestje. Op een perceel met een oppervlakte van ruim 1000 vierkante meter, zal aan ruimte in ieder geval geen gebrek zijn.

Naast diverse zit- en woonkamers zijn er ook meerdere badkamers terug te vinden op deze bovenverdieping. Deze badkamers zijn erg luxe ingericht en beschikken allemaal over dubbele wastafels, inloopdouches en ligbaden. Eén van de badkamers beschikt over een sauna. In deze sauna heb je het idee alsof je in een professionele spa bent, want alles zit erop en eraan.

Een duurzaam rijksmonument van bijna 8 miljoen euro

Ondanks de absurde vraagprijs van bijna 8 miljoen euro, zullen de maandelijkse kosten in deze woning, relatief gezien, best meevallen. Uiteraard kost het veel energie om de vele kamers te verwarmen in de winter, maar om dat enigszins in te perken beschikt de woning over energielabel A.

Ook liggen er een aantal zonnepanelen op het dak en zijn er warmtepompen en boilers in de woning geplaatst. Voor een eeuwenoud rijksmonument is het pand dus best duurzaam. Zo kunnen alle 28 kamers zonder abnormale onkosten worden verwarmd. Die abnormale kosten zitten namelijk al in de vraagprijs. Op het prijskaartje prijkt een geldbedrag van precies 7.990.000 euro, waardoor het pand de allerduurste woning in Rotterdam is dat op dit moment te koop staat. Mannen, van dit huis kunnen wij enkel dromen! Bekijk hieronder meerdere foto’s (bron: Funda):