De auto’s van Simon Cowell

Met het vermogen van Simon Cowell kan je veel leuke dingen doen. Een van de grote liefdes van de Brit vormen zijn auto’s. Inmiddels heeft hij aardig wat vierwielers verzameld, stuk voor stuk wagens waar je terecht jaloers op kan zijn. Hij bezit maar liefst 14 stuks waaronder een paar iconische modellen.

Rolls Royce Phantom – 450.000 dollar

Goed, echt snel is deze Rolls Royce niet, maar het is wel een wagen waar je goed mee voor de dag kan komen. Voor bijna een half miljoen krijg je in ieder geval 563 pk en accelereer je van nul naar 100 in 5 seconden.

Bentley Azure Convertible – 365.000 dollar

Blijkbaar heeft Simon Cowell een voorkeur voor wagens met een open dak. Met deze Bentley ziet hij in ieder geval goed. Dat deze wagen iets goedkoper is in vergelijking met de eerder genoemde Rolls Royce is mooi meegenomen, maar dat heeft ook een keerzijde. Zo heeft deze Bentley slechts 385 pk en is hij iets minder fel dan de Rolls Royce.

Rolls Royce Dawn – 400.000 dollar

Als rasechte Brit kun je het natuurlijk niet maken om geen Rolls Royce te rijden. Cowell bezit twee exemplaren en de Rolls Royce Dawn is zijn tweede wagen van het beroemde merk. De twin-turbocharged 6.6-liter V-12 motor is goed voor zo’n 563 pk. Van echt comfortabel rijden is overigens geen sprake: het brandstofverbruik is verre van efficiënt, bovendien ontbreekt de technologie om de bestuurder te ontlasten.

Range Rover Autobiography – 220.000 dollar

Het zijn niet alleen de luxe wagens waar Simon graag mee gaat toeren, ook deze Range Rover bezit hij. Met een prijskaartje van 220.000 dollar oogt het wellicht goedkoop, maar je krijgt er wel een robuuste wagen met 557 pk voor terug.

Bugatti Veyron – 1.9 miljoen dollar

Daar is hij dan, de duurste wagen in de collectie van de muziekproducent. Hij zal de wagen niet gekocht hebben om er boodschappen mee te doen, eerder vanwege de specs. In 2.7 seconden tikt de snelheidsmeter 100 km/u aan. Dat is niet zo heel vreemd als je weet dat je over 987 pk beschikt.

Tesla Model X – 110.000 dollar

In vergelijking met de andere wagens is de Tesla een uitzondering. Ook wat betreft de prijs is het net even anders. Blijkbaar vindt Cowell het belangrijk om in ieder geval een volledig elektrische wagen in zijn garage te hebben staan.

Jaguar F type – 650.000 dollar

Van sportieve wagens is Simon Cowell niet vies en deze Jaguar is dan precies de wagen waar hij goed mee uit de voeten kan. Uiteraard gebruikt hij deze bak alleen op zonnige dagen.

Ferrari F430 Spider – 330.000 dollar

Als je het hebt over opvallende wagens, dan is deze Ferrari wel de wagen die je moet hebben. Met 483 pk heb je in ieder geval niets te klagen, maar een echte gezinsauto is het natuurlijk niet.

Lamborghini Urus – 350.000 dollar

Over de Lamborghini Urus is al genoeg geschreven en dus kon Cowell het niet maken om ook deze wagen in zijn collectie op te nemen. Met 650 pk is het een van de krachtigste wagens die hij bezit. Hij trekt ook lekker vlot op: in 3.6 seconden zit je al op een snelheid van 100 km/u.

Chevrolet Suburban-  80.000 dollar

De Chevrolet is met een prijskaartje van 80.000 dollar een van de goedkoopste wagens in zijn collectie. Mogelijk is dit de boodschappenwagen voor de familie gezien de beschikbare ruimte.

Ferrari 360 – 150.000 dollar

Dit is de tweede Ferrari van de Brit en waarschijnlijk is de snelheid een goed argument geweest om hem aan te schaffen. De Ferrari 360 is de opvolger van de 355 en heeft een topsnelheid van 295 km/u.

Mercedes Benz SL 55 AMG – 105.000 dollar

Ook een echte AMG mag niet ontbreken en voor iets meer dan een ton krijg je een alleraardigste wagen. Het nadeel is wellicht dat er slechts voor twee personen plek is. Daar staat tegenover dat je met een nette 500 pk over de weg kan scheuren.

Ford Bronco 1977 – 50.000 dollar

Het is even een groot vraagteken waarom Simon juist deze wagen heeft gekozen. Niks ten nadele van het merk Ford uiteraard, maar het is toch even wennen om deze groot uitgevallen pickup tussen de supercars te zien. Het is overigens al een oude wagen en is nog van de eerste generatie Bronco’s welke Ford op de markt bracht.

Rolls Royce Silver Cloud – 400.000 dollar

Deze Silver Cloud is de derde Rolls Royce van Simon Cowell. Een bijzondere wagen, want deze werd van 1955 tot 1966 geproduceerd. De kans is klein dat de snelheid van de wagen Simon heeft overtuigd. Hij doet er namelijk 11.1 seconde over om een snelheid van 100 km/u te bereiken, bovendien is de wagen met slechts 240 pk natuurlijk niet de meest krachtigste.