Netflix-serie Unsolved Mysteries bracht vermiste meisje terug

De docuserie Unsolved Mysteries is sinds drie seizoenen te zien op Netflix. De documentaire gaat over misdaadverhalen en waargebeurde verdwijningen die nooit zijn opgelost. Toch is er iets opmerkelijks gebeurd wat niemand verwachtte. In 2017 was er en meisje ontvoerd die nu in North Carolina is teruggevonden. Vorig jaar was het vermiste meisje te zien in de Netflix-serie Unsolved Mysteries, wat enorm veel heeft veranderd.

Ze werd herkend door een medewerker van een tweedehands winkel

In de negende aflevering van het derde seizoen werd verteld hoe een negenjarig meisje genaamd Kayla Unbehaun in 2017 werd ontvoerd door haar moeder die de wettelijke voogdij over het meisje was kwijtgeraakt. Kayla verbleef bij haar vader en haar moeder mocht haar af en toe bezoeken.

4 juli 2017 was Kayla op bezoek bij haar moeder in Chicago, maar de twee waren een dag later spoorloos verdwenen toen haar vader haar op wilde halen. De moeder had laten weten dan ze samen met Kayla een kampeertrip zou maken naar Wisconsin, maar vertelde niet de exacte locatie. Ze beloofde Kayla daarna weer terug te brengen. Zoals verwacht kwam daar natuurlijk niets van. Jarenlang waren de moeder en de dochter nergens te bekennen, tot afgelopen weekend. Ze werden herkend door een medewerker van een tweedehands winkel in Ashville. De medewerker herkende hen van de Netflix-serie Unsolved Mysteries en belde direct de politie. Het meisje is inmiddels al 15 jaar oud en opgevangen door de sociale dienst.

vermist meisje teruggevonden