Twee luxe superjachten gespot in Monaco

In Monaco zijn twee superjachten gespot. Het gaat om de prachtige Dilbar en Eclipse. Twee van`s werelds grootste jachten. Het is natuurlijk geen geheim dat je in Monaco de meest luxueuze jachten en auto’s tegenkomt. Ook oud Formule 1-coureur Nico Rosberg heeft een jacht in Monaco dat maar liefst 5 miljoen euro kost. Ontzettend veel geld natuurlijk, maar in vergelijking met de twee superjachten hieronder stelt dat bedrag niet veel voor.

The Dilbar Yacht

De Dilbar Yacht is een van de grootste jachten ter wereld. Dit jacht heeft en lengte van 156 meter, een breedte van 25,7 meter en is gebouwd door de Duitse Lürssen Yachts. In 2016 lanceerde ze dit prachtige en ontzettend luxe superjacht. De buitenkant van de Dilbar is ontworpen door Espen Øino International en het interieur door Winch Design. Er kunnen 36 gasten op deze superjacht aan boord en is er ruimte voor 96 bemanningsleden inclusief de kapitein. De Dilbar beschikt over een stalen romp en wordt aangedreven door zes Wärtsilä motoren. Op de ranglijst van ’s werelds grootste jachten staat de Dilbar op nummer zes. Het is dan ook niet gek dat dit jacht een prijskaartje heeft van maar liefst 800 miljoen dollar.

The Eclipse Yacht

De Eclipse is het tweede grootste jacht ter wereld volgens de wereld ranglijst van 25 grootste jachten ter wereld. Het superjacht is in 2010 gelanceerd door de Duitste Blohm & Voss GmbH. De Eclipse heeft een lengte van 162,5 meter en een breedte van 22 meter. Zowel het interieur als exterieur zijn ontworpen door Terence Disdale Design. Aan boord is er genoeg ruimte voor 70 bemanningsleden en 36 gasten. De prijs van dit luxe jacht bedraagt 700 miljoen dollar.

Zie hieronder een video van de twee gespotte superjachten in Monaco: