1. Je hebt geen moeite om je partner in het openbaar ‘te laten zien’

Als je écht van iemand houdt, vind je het geen enkel probleem om deze persoon naast je te hebben. Wanneer jij je lover “showt”, meeneemt naar familie en vrienden, dan weet je dat je van iemand houdt. Je (toekomstige) partner geheim houden voor alleman, is helemáál geen goed teken.

 

2. Je geeft om zijn/haar dierbaren

Wanneer je om iemand geeft, geef je automatisch ook om hun dierbaren. Deze mensen zijn belangrijk voor je partner, wanneer deze ook belangrijk voor jou worden en je wil er een oprechte klik mee krijgen, ben je verliefd. Waarom zou je vrijwillig nieuwe vrienden willen maken of een tweede familie erbij willen krijgen als je niet van die persoon houdt? Precies!

3. Je accepteert het ritme van je partners leven

We hebben allemaal een ritme, een flow en een manier om dingen te doen. Als je echt van iemand houdt, zal je proberen om in het ritme te passen. Dit moet natuurlijk ook wederzijds is, maar wanneer jullie dit voor elkaar overhebben, vinden jullie elkaar wél meer dan leuk.

4. Je bent trots op zijn/haar prestaties

Ben je de grootste fan en supporter van je partner? Wil je zelfs de kleinste overwinningen met deze persoon vieren en moedig je hem/haar aan? Dan zit je wel goed. Dit soort dingen doe je niet wanneer je niet van iemand houdt. Je ziet je partner graag doelen bereiken, en dat is mooi.

5. Je luistert met aandacht naar je partner

Communiceren en luisteren zijn misschien de twee belangrijkste dingen in een relatie. Wanneer je partner ergens mee zit, is het van belang dat je luistert. Maar dan ook WIL luisteren. Nu weten we allemaal dat veel vrouwen zich schuldig maken aan te veel praten, maar als je echt van deze persoon houdt, zal jij opletten, zelfs als het gesprek nergens naartoe gaat.

6. Je levert veel voor je partner in

Bij liefde draait alles om compromissen, en als je oprecht van iemand houdt, zal je meer dan je best doen om je partner gelukkig te maken. Je moet het zelf natuurlijk ook nog allemaal leuk vinden, maar wanneer je het gevoel hebt dat je alles voor iemand zou doen, dan ben jij hoteldebotel over diegene.