Een verlaten waterpark in Ho Thuy Tien (Vietnam)

In Nederland kom je het niet snel tegen; een gebouw dat midden in de bouw wordt verlaten, laat staan een geheel park. In Vietnam, Ho Thuy Tien om precies te zijn, is dat wel het geval. Het verlaten waterpark zou de regio gelegenheid moeten bieden en een plek te zijn waar genoeg amusement was voor zowel toeristen als lokale bewoners. Met een budget van $ 3 miljoen waren de verwachtingen hooggespannen, echter kon het park de verwachtingen niet waar maken. Het opende haar deuren terwijl het nog niet af was en trokken niet genoeg klanten. Een gevolg was een snelle sluiting en het verlaten van het park.

Daar zit dan ook de crux. Sinds het park als ‘verlaten’ was bestempeld, kwamen er juist steeds meer toeristen naar de plek toe om het park te aanschouwen en de sfeer te proeven die er hangt. Het park is overgroeid met planten, onkruid en bomen groeien tussen de glijbanen door. Het water is troebel door de bladeren die erin zitten. Dit alles geeft het park een grimmige apocalyptische sfeer. Voornamelijk backpackers en andere reizigers doen het park aan en naast de sfeer is het uitzicht ook adembenemend. Een trap in het drakenhoofd leidt je naar een uitkijktoren waar je over het park en bossen heen kan kijken.

Bekijk hieronder een YouTube-video van het account Steve Ronin:

 

Het is tegenstrijdig te noemen dat het waterpark pas een succes werd nadat het geflopt was. Het is dan ook wel een mooie locatie om aan te doen tijdens een reis. Wanneer je dat doet kan je ook een ander land aandoen. Hoe vet is het om door India te roadtrippen met een tuk tuk?