Middenin de Franse bossen schuilt een heus Formule 1-kerkhof

De Franse man deed op Facebook verslag van de opmerkelijke vondst. Kanttekening: helaas, of misschien maar beter ook, zijn de auto’s niet echt. Het zijn replica’s. Een Frans bedrijf genaamd Team Les Galapaits bouwde deze replica’s voor tieners. In plaats van een echte Formule 1-motor zoals een V10, werden deze geïnstalleerd met 2CV-motormotoren en werden ze gebruikt op Circuit Pierre Monnier in Grenoble. Ze hebben dus nooit meegedaan aan een F1-race. Het zou het verhaal wel compleet hebben gemaakt, toch?

Verlaten Formule 1-auto's

Onder de F1-replica’s springt gelijk de in het blauw afgewerkte iconische Bennetton B195 van Michael Schumacher uit 1995 in het oog. Dat is de auto waarin de zevenvoudig wereldkampioen zijn tweede wereldtitel wist te prolongeren, als teamgenoot van Damon Hill, die zich het jaar erop voor de enige keer wist te kronen tot wereldkampioen. Daarnaast werd ook een replica van de legendarische geheel in het zwart gehulde Lotus 79-auto gevonden, welke in de jaren ’70 en ’80 een ongekend niveau van dominantie uitstraalde. Elfvoudig racewinnaar Rubens Barrichello reed met de Lotus in 2000 een rondje tijdens het Goodwood Festival of Speed, waarna hij de auto prees vanwege de “fenomenale grip en tractie” en verklaarde hij dat “het voelde als een moderne Grand Prix-auto”.

Te koop voor $ 50.000

Kortom: een veld vol gekopieerde Formule 1-historie. Op Facebook berichtte de ontdekker eerder: “Gisteren dit gevonden, niet ver van huis. Ik heb me achter de struik betrapt…door de manier waarop ze te koop zijn.”

De vondst van de Franse man, welke dateert uit 2021, omvatte een vijftal F1-bolides op een trailer, waaronder dus de bovengenoemde voertuigen. Alle voertuigen waren volledig voorzien originele emblemen en merksponsoren, waardoor werd gesuggereerd dat ze weleens echt zouden kunnen zijn. Uiteindelijk bleek dat deze te koop stonden voor $ 50.000, natuurlijk een bizar lage prijs als dit echte F1-bolides waren geweest. De wagens zijn inmiddels allemaal verkocht.