Meer spenderen om meer aan een verkeersboete te verdienen

Vorig jaar zijn de prijzen van de verschillende verkeersboetes al naar boven gegaan. Het blijkt nu alleen dat de overheid toch veel minder aan de boetes verdient dan ze dachten. Daarom is de overheid nu van plan om in 2024 deze boetes nóg duurder te maken. Ze willen de prijs met maar liefst 10% naar boven gooien.

De overheid denkt per jaar wel zo’n 190 tot 250 miljoen euro ‘verlies’ te draaien. Daarom is er nu 800 miljoen euro ingelegd om defecte flitspalen en trajectcontroles te vervangen, om zo hopelijk uiteindelijk genoeg boetes uit te kunnen delen. Dit is natuurlijk een absurd hoog bedrag, maar uiteindelijk verdient de overheid er toch meer aan dan je denkt.

Verkeersboete wordt nóg duurder dan eerst

Stijgen, stijgen en nog eens stijgen in 2024

Begin 2023 waren de verkeersboete prijzen al met 8,3% gestegen. Nu komt daar dan ook nog iets bij. De boetebedragen worden namelijk binnenkort ook naar boven afgerond. Krijg je dus een boete van €100,-? Dan kan het zomaar zijn dat deze naar de €110,- wordt afgerond. En dan moet je daar natuurlijk sowieso nog €9,- incassokosten bij op tellen.

Ben je het dus niet eens met de aangepaste snelheden? Dan is het misschien toch handig of je hieraan te houden. Zo bespaar je een hele hoop kosten.