“Mijn vriendin gaat vreemd met mijn broer”

Het begon allemaal toen een jongedame, die we voor het gemak even Robin zullen noemen, Sophie ontmoette en op slag verliefd was. Sophie was Robins eerste vriendin nadat ze uit de kast is gekomen. Robin vertrouwde op Sophie als een vriendin en partner, vooral omdat haar familie niet echt supportive was. Ondanks dat Robin en Sophie drie jaar lang samen waren, had Robin het gevoel dat hun relatie niet serieus werd genomen, niet door haar vriendin en ook niet door haar familie. Dat is natuurlijk voor niemand fijn.

“Ik hield van Sophie en was erg serieus over haar,” schreef Robin op Reddit. “Maar zij behandelde mij en onze relatie als een hobby. Ze was er voor me en was liefdevol, maar we hadden vaak ruzie omdat ze mijn gevoelens niet serieus nam in onze relatie. Ik voelde me te gehecht en zij leek geen langdurige verbintenis te willen aangaan.”

Ondanks de problemen in hun relatie, stelde Robin Sophie nog steeds voor aan haar familie. Op de eerste nacht dat ze bij Robins ouders waren, vertelde Sophie dat ze Robins broer Rik een knappe vent vond. Ze stelde Robin gerust, omdat ze toch op vrouwen viel. Niets bleek minder waar. Robin betrapte Sophie en Rik samen in bed. Geschokt en gekwetst verbrak Robin de relatie met Sophie en vertelde haar ouders dat ze geen contact meer wilde met haar broer. Hoewel haar ouders beweerden achter haar te staan, merkte Robin op dat ze eigenlijk niet begrepen hoe hartverscheurend de situatie voor haar was.

Maar er is nog slechter nieuws

En alsof dit alles nog niet genoeg was, begon Sophie een paar maanden later te daten met Rik. De familie leek hun relatie meer te accepteren en negeerde het feit Sophie een relatie had met Robin. Dit zorgde ervoor dat Robin afstand nam van hen allemaal. Twee jaar later kreeg Robin een telefoontje van haar moeder waarin werd verteld dat Sophie zwanger was van Rik en dat ze gingen trouwen. Dit nieuws kwam als een schok voor Robin, die nog steeds gekwetst was door wat er in het verleden gebeurd was. Totaal logisch.

Haar reactie op het nieuws was niet positief. Ze voelde intense woede en haat elke keer als ze Sophie gelukkig zag met Rik. Robin gaf toe dat ze tegen Sophie had geschreeuwd en haar een bedrieger had genoemd. Sindsdien heeft Rik haar uitgescholden en gezegd dat ze nergens in de buurt van zijn familie moet komen. Zelfs haar moeder en een paar tantes hebben Robin bekritiseerd voor haar reactie.

Op Reddit vroeg Robin om advies aan andere gebruikers, omdat ze twijfelde of ze overdreven reageerde op de situatie. De meeste reacties waren echter ondersteunend voor Robin en bekritiseerden haar familie omdat ze haar gevoelens niet serieus namen. “Het spijt me dat je familie je op zo’n enorme manier in de steek laat,” schreef een gebruiker. “Je verdient liefde, medeleven en vriendelijkheid. Neem afstand voor je eigen mentale en emotionele welzijn.”