‘Ik ontdekte op Valentijnsdag de affaire van mijn vrouw’

De man besloot zijn verhaal op Reddit te delen. Hij merkte dat zijn vrouw zich anders gedroeg en dacht dat ze stress had vanwege haar opleiding. Helaas bleek dit een andere reden te hebben. Hij deelde: “Ze is erg gehecht aan haar telefoon. Als ze klaar is met werken komt ze altijd erg laat thuiskomt. Ik kreeg het gevoel dat ze iets achter hield, maar wilde niet te snel oordelen, door al m’n gedachtes.”

Op Valentijnsdag hadden namen gedachtes de overhand. Na een gezellig dagje winkelen en een lekker etentje, sloot hij de avond af met een ontspannende massage. Ze was in slaap gevallen, dus besloot hij zich klaar te maken voor bed totdat zijn gedachtes de overhand kregen. Hij kreeg plotseling de drang om door haar telefoon te gaan. Hier zijn wij überhaupt geen fan van, maar zijn onderbuikgevoel bleek wel te kloppen.

Door zijn ontdekking stortte zijn wereld in. Hij las de gesprekken op Instagram tussen zijn vrouw en een van haar collega’s, waarin werd bevestigd dat zij in het geheim een affaire hadden. Uit de berichten bleek de collega van zijn vrouw “het probeerde af te sluiten”, maar zijn vrouw kon diegene maar niet uit haar hoofd krijgen.

Wraak zal zoet zijn

Na het lezen van de berichten heeft hij zijn vrouw geconfronteerd. Ze gaf toe een affaire te hebben gehad, maar bleef volhouden dat ze slechts één keer intiem was geweest met haar collega. Ze vertelde dat het was voorgevallen op de parkeerplaats van het ziekenhuis op werk. Het “duurde niet lang”, want ze waren zenuwachtig…

De man is woedend en uit op wraak, maar is niet zeker of hij dat moet doen. Een deel van hem wilde alles wat ze had kapot maken, haar aangeven op werk en laten ontslaan. Het andere deel wilde haar begrijpen en alles oplossen.

Op Reddit waren er veel reacties op dit verhaal. Veel mensen wensten de man sterkte en vonden dat zijn huwelijk ‘voorbij’ was, omdat het vertrouwen tussen hen is beschadigd en het niet makkelijker zal terugkomen. Iemand zei: “Geen probleem, dump haar gelijk. Je bent nu nog jong, hebt geen kinderen samen en geen deelde kosten. Het zal hoogstwaarschijnlijk weer kunnen gebeuren in de toekomst. Bescherm je zelf en ga verder.” 

Een ander schreef: “Na het lezen van alles reacties, is er niet een die zegt om in je huwelijk te blijven. Ik ben het met de rest eens dat dit huwelijk niet te redden is en dat er geen enkele vorm van therapie of hulp, dit kan oplossen.”