Met veel tegenzin ingestemd op open relatie

De man stemde uiteindelijk met veel tegenzin in op de wens van zijn vrouw om een open relatie met elkaar aan te gaan en uiteindelijk kreeg hij alleen nog maar meer spijt. Hij kwam er namelijk achter dat ze naar bed ging met haar beste vriend. Een van de belangrijkste regels voor hun open huwelijk die ze heeft overtreden. Dit is echter niet de eerste keer dat hij zo belazerd wordt door zijn vrouw. Zo bedroog ze hem in het verleden ook al met een man die ze via Tinder had ontmoet. Toen hij hier achter kwam, overwoog hij al een scheiding. Uiteindelijk won ze hem en zijn vertrouwen terug. Daarom komt het nu dubbel zo hard aan nu ze hem weer heeft bedrogen.

Zijn vrouw kwam ongeveer zes maanden geleden met het voorstel voor een open huwelijk. In eerste instantie was zijn antwoord een ‘nee’, maar hoe meer hij erover nadacht, hoe logischer het idee leek. Zo bevond het stel zich op dat moment op een moeilijk punt in hun relatie en waren ze al ruim acht maanden niet meer intiem met elkaar geweest. Dit kwam ook grotendeels door haar, omdat ze vaak niet in de stemming was als hij een move probeerde te maken. Zo stopte hij uiteindelijk ook maar met proberen, omdat hij haar niet wilde pushen. Uiteindelijk kwam ze dus ineens met het voorstel voor een open huwelijk.

Man doet zijn verhaal op Reddit

Hij deed uiteindelijk op Reddit zijn verhaal om zijn hart te luchten. Zo geeft hij aan dat ze van tevoren een aantal afspraken hadden gemaakt over hun open relatie. Zo zou het mogen zolang er geen gevoelens bij betrokken waren, mochten ze het niet met iemand anders doen in hun gezamenlijke appartement, spraken ze af om het elkaar altijd te vertellen als ze het met een ander zouden doen en hadden ze afgesproken om altijd bescherming te gebruiken. Daarna besloot hij zijn vrouwelijke collega Sara over zijn open relatie met zijn vrouw te vertellen, omdat hij altijd al het gevoel had dat Sara een oogje op hem had, en dit gevoel klopte. Uiteindelijk hebben samen iets met elkaar gedaan en besprak hij dit van tevoren openlijk met zijn vrouw, die hem hier toestemming voor gaf. “Het voelde goed, maar het was niet hetzelfde gevoel als met mijn vrouw.

De dagen daarna merkte hij op dat zijn vrouw stil was. Hij dacht dat het door zijn avontuurtje met Sara kwam, maar niets leek minder waar. Ze gaf uiteindelijk toe dat ze met Chris had geslapen, die nota bene al vijftien jaar haar beste vriend en van wie hij weet dat hij sterke gevoelens heeft voor zijn vrouw. “Chris vertelde me altijd dat hij een vriendin wil die net als mijn vrouw is en blijft constant tegen haar zeggen dat ik haar niet verdien. Ik had alleen nooit verwacht dat Chris ooit een kans bij mijn vrouw zou maken.” Vervolgens vroeg hij dus de mening van de Reddit lezers. “Niet alleen heeft ze de regel overtreden om me niet van tevoren te vertellen wanneer ze iets met een ander zou doen, maar heeft ze ook gelijk de eerste regel over gevoelens overtreden. Chris was namelijk duidelijk verliefd op haar.” Zijn vrouw gaf uiteindelijk als excuus dat we het nooit duidelijk hebben gemaakt wanneer we tegen elkaar moeten vertellen wanneer we iets met een ander zouden doen.

Reacties van lezers op Reddit

Uiteraard kon hij op veel reacties rekenen. “Luister, wil je alsjeblieft wat zelfrespect hebben en deze vrouw verlaten? Dit is een van de meest belachelijke dingen die ik heb gelezen. Ze heeft je meerdere keren bedrogen, het huwelijk opengesteld omdat ze je niet meer aantrekkelijk vindt en houdt zich vervolgens niet aan de regels, ze respecteert je niet!” luidt een eerlijke maar zeer duidelijke reactie van een lezer. Een andere lezer was het hier duidelijk mee eens. “Bewaar je gezonde verstand en zelfrespect.” Na een tijdje plaatste de man een update op Reddit. Hierin legt hij uit dat hij erachter is gekomen dat zijn vrouw al meer dan een jaar het bed deelde met Chris. Hij heeft uiteindelijk besloten om alle banden te verbreken en een echtscheiding aan te vragen. Hij heeft uiteindelijk dus toch de knoop weten door te hakken.