Het begin van haar dieet

De dokter begon met intermittent fasting in combinatie met een eiwitrijk dieet. Ze at eerder veel calorierijk gemaksvoedsel, zoals pizza of fastfood, vanwege haar drukke leven als dokter en moeder van twee kinderen. Daarnaast dronk ze regelmatig suikerhoudende dranken, zoals frisdrank en energiedrankjes.

Betsy at al haar voedsel binnen een periode van zes tot acht uur en de rest van de tijd was ze aan het vasten, op een koffie met wat slagroom en MCT-olie in de ochtend na. Haar lunch bestaat meestal uit een grote, eiwitrijke maaltijd met kip of vis rond 12.00 uur of 13.00 uur, gevolgd door een lichter avondmaal.

Naast periodiek vasten heeft ze ook haar dieet aangepast om producten te eten met meer eiwitten en minder koolhydraten. Dit helpt haar om zich verzadigd te voelen, spieren te behouden en te herstellen na het sporten. Ze vermijdt ook bewerkte voedingsmiddelen en gluten, omdat ze merkt dat ze zich beter voelt zonder deze in haar dieet.

Mounjaro hielp Betsy van de extra kilo’s af

Met dit dieet wist Grunch 22 kilogram af te vallen en dit gewicht gedurende meer dan vier jaar vast te houden. Maar ze wilde nog eens 14 kilogram verliezen en besloot Mounjaro te proberen, een diabetesmedicijn dat off-label wordt gebruikt voor gewichtsverlies. Het gebruik van Mounjaro in combinatie met haar dieet hielp haar om haar doel te bereiken. Ze benadrukt echter dat gewichtsverlies niet alleen draait om wat je eet. Het is ook belangrijk om je doelen duidelijk voor ogen te hebben en een positieve relatie met je lichaam te behouden. Ze gelooft sterk in het belang van zelfliefde en acceptatie tijdens dit gehele proces. 

Betsy Grunch’s verhaal is een uitstekend voorbeeld voor iedereen die op zoek is naar een gezondere levensstijl en succesvol wil afvallen. Haar ervaring laat zien dat door middel van goed ge├»nformeerde keuzes over voeding, regelmatige lichaamsbeweging en de juiste mindset, langdurig gewichtsverlies mogelijk is. Het is belangrijk om te onthouden dat ieder individu uniek is en dat het vinden van een dieet en levensstijl die bij jou passen essentieel zijn voor succes. Bekijk de video hieronder waarin ze vertelt over het gehele proces: