Waarom worden je kussens geel?

Wetenschappers onderzochten hoe vaak jij je bed moet verschonen. Hoogstwaarschijnlijk doe jij dit niet vaak genoeg. Het zou namelijk één keer per week gedaan moeten worden. Maar omdat we het kussen zelf bijna nooit wassen, verkleurt hij op een gegeven moment. Je kent het wel, je houdt van die vieze vergeelde kussens over.

Het liefst hou je ze wit mogelijk, maar doordat wij ’s nachts gemiddeld een halve liter vocht verliezen door te zweten, slaan ze geel uit. Dit komt doordat een deel van het zweet wordt opgenomen in het kussen. Het heeft dan geen nut om het alleen te wassen. Maar gelukkig hebben we de oplossing: met dit middeltje komt het helemaal goed.

Met dit trucje krijg jij jouw vergeelde kussens weer stralend wit

Hoe krijg je vergeelde kussens weer wit?

Het middeltje is makkelijk te maken en de kans is groot dat jij alles al in huis hebt. Zo heb je twee delen wit waspoeder, twee dalen vaatwaspoeder en één deel voorwasmiddel nodig. Los de poeders op in gekookt water. Zorg ervoor dat je het kussen van tevoren alvast in warm water laat weken. Voeg hierbij de mix van poeders en het gekookte water toe en nog wat bleek. Laat de kussens vervolgens 30 minuten staan en draai halverwege om. De volgende stap: was het kussen op 30 graden op het normale wasprogramma. Na dit wasje is je kussen vele malen witter.