Het verborgen fotoalbum van zijn vrouw

De 36-jarige man was ervan overtuigd dat hij zijn soulmate had gevonden. Hiervoor had hij namelijk jarenlang een toxic relatie gehad met een andere vrouw. Toen ze uit elkaar gingen had hij zijn ex-partner op alles geblokkeerd, zodat ze geen contact meer zouden hebben. Slimme zet.

Zijn huidig vrouw, Bailey, had hij negen jaar geleden ontmoet via een gemeenschappelijke collega. Er was meteen een klik, de man schreef: “Ik viel absoluut als een blok voor haar. Ze had alles waar ik naar op zoek was in een vrouw.”  Nu wonen ze samen en zijn ze de trots ouder van een dochtertje. “Ik vind het geweldig om vader te zijn, het is droom die uitkomt. Ik heb nu eindelijk een gelukkig leven met dé perfecte vrouw,” schreef de man.

Helaas was dit na afgelopen week niet meer hetzelfde. Hij legde uit: “De batterij van mijn laptop was leeg, dus ik gebruikte de tablet van Bailey om wat belastingzaken te bekijken. Ze was niet thuis, dus het was alleen de baby en ik. We vragen nooit aan elkaar of we elkaars apparaten mogen gebruiken, omdat we altijd heel open zijn.”

Ze hadden niks te verbergen. Tenminste, dat dacht de man. Toen hij het internet opende stond het “incognito” tabblad open. “In geen miljoen jaar had ik kunnen bedenken wat ik toen zag”, vertelde de man. Zijn vrouw had een Google-account met een fotoalbum dat ‘XX’ heette. Hij klikte erop en bereidde zich voor op de onthulling van een affaire of dergelijke. Maar ‘gelukkig’ was dat niet wat hij vond.

Hij vond een heel album met 348 foto’s van zijn ex-partner. Het waren foto’s van de vrouw die hem gedurende de relatie vernederde en hem een waardeloos gevoel gaf. Het album kwam uit de periode toen hij Bailey net leerde kennen en ze begonnen te daten. Het waren verschillende foto’s, van familiefoto’s tot aan foto’s van haar werkevenementen.

Er waren zelfs foto’s uit haar jaarboek. Geen idee hoe Bailey foto’s van haar middelbareschooltijd heeft kunnen vinden. Foto’s van vakanties, foto’s van haar werk, foto’s van haar op straat, screenshots van video’s. Allemaal van mijn ex-partner.”  schreef hij. Op sommige foto’s was zij er alleen uit geknipt of was de rest vervaagd.

Hij vond de foto’s verontrustend, vooral omdat het er zoveel waren. Op een paar foto’s was bewust ingezoomd op het haar van zijn ex-partner, de man schreef: “Nu ik erover nadenk, is Bailey sinds kort haar haar anders gaan dragen.” Daarnaast waren er verdacht veel outfits van zijn ex-partner, die Bailey ook heeft gedragen. Uiteindelijk bleken er niet alleen foto’s te zijn in het verborgen fotoalbum, maar ook screenshots van de berichten die zijn ex-partner in Facebookgroepen plaatst. Gestoord.

Betekent dit einde relatie?

Zijn ex-partner is helemaal niet actief op sociale media en woont nu zelfs in een ander land. Daarom kon hij zich niet voorstellen hoeveel moeite zijn huidige vrouw heeft gedaan om al die foto’s te vinden. Hij voelde zich bedrogen. Volgens hem heeft Bailey zichzelf in tien jaar veranderd in zijn ex-partner. Hij schreef: “Alles voelt als een leugen. Onze relatie voelt als een leugen. De dingen die we deden, letterlijk alles.” 

Na zijn was hij helemaal in de war. Hij heeft zijn vrouw nog niet geconfronteerd met de verborgen fotoalbum, want hij weet nog niet of hij dat wel wil. Het liefst vertrekt hij met al zijn spullen en dochter en print hij alle foto’s uit om ze op de tafel te leggen en weg te gaan.

Gebruikers op het platform Reddit reageerden op dit verhaal en waren serieus bezorgd om het stalkerige gedag van zijn vrouw. Iemand schreef: “OMG. Dit is absoluut verontrustend. Het beste wat je nu kan doen is haar confronteren met het probleem. Pas dan zie je hoe ze zal reageren als ze niemand heeft om te kopiëren.” Een ander schreef: “Deze vrouw moet in therapie gaan.” 

Toch was niet iedereen overtuigd, want sommige vonden het lijken op een verzonnen horrorverhaal om mensen bang te maken. Iemand schreef: “Ik vind het zo erg. Dit lijkt een beetje op CreepyPasta.” Een ander reageerde: “Het is gewoon een heel heftig verhaal. Hoe weet die man, dat in een ander land woont als hij haar nooit gesproken of gezien heeft in al die jaren.”