Mercedes-coureur Lewis Hamilton is sinds dit jaar op gelijke hoogte qua aantal wereldtitels. En toch staat de herinnering aan de goedlachse, hardwerkende Schumacher nog in het geheugen van miljoenen fans gegrift. Schumacher was een fenomeen in zijn tijd. 

Al acht jaar is het stil rondom de voormalig Formule 1-coureur. Sinds zijn noodlottige ski-ongeluk, met hersenletsel tot gevolg, is de Duitser niet meer in het openbaar gezien. Informatie ontbreekt eveneens, de familie wil dat men hun privacy respecteert. Met de nieuwe documentaire wil de familie toch nog iets teruggeven aan die fans, met als resultaat een intiem portret die nieuwe invalshoeken werpt op de carrière van de coureur.

Menselijk portret van bijzondere Formule 1-coureur

Zijn ongenaakbare wil en toewijding om te winnen bleek al sinds zijn toevallige debuut in 1993 een voorbode. Het debuut op Spa-Francorchamps eindigde weliswaar voortijdig door een mankement met de koppeling, maar de toon was gezet. Het jaar daarop won Schumacher diezelfde grand prix. Een van de 91 overwinningen tijdens zijn bijzondere carrière. 

Dit tijdperk komt aan bod in de Schumacher-documentaire, evenals de daaropvolgende jaren bij Benetton en het historische Ferrari-hoofdstuk. Een compromisloze coureur die er alles aan deed om de beste te zijn. Soms zelfs te ver ging. Met een aantal spraakmakende baan-incidenten als resultaat. Beslissingen die kampioenschappen bepaalden en waar men nog steeds over praat. Ook dit komt aan bod.

 

Schumacher documentaire op Netflix is een lust voor het oog

Een groot pluspunt: de gebruikte beelden zijn aanzienlijk opgeschoond. Zo zie je de negentiger jaren van de Formule 1 als nooit tevoren. Scherper, kleurrijker en met meer frames dan dat de gemiddelde YouTube-video te bieden heeft.

We hebben Schumacher inmiddels gekeken en het is een aanrader. Je kunt deze vanaf nu bekijken op Netflix.

Liever toch een boek lezen over Formule 1? Geen probleem, dit zijn de beste Formule 1-boeken.