Worden je katers erger als je ouder wordt?

Wakker worden na een avondje uit, met drie uur slaap en een vette hap die nog in je buik rond drijft. Je hebt vast wel eens betere ochtenden meegemaakt en ze lijken alleen maar erger te worden. Het lijkt alsof je op je 25e een stuk minder kunt hebben dan eerst. Maar is dat wel echt zo? Worden je katers echt zoveel erger op het moment dat je de twintig hebt gepasseerd? Hier werd onderzoek naar gedaan en de vork bleek toch even anders in de steel te zitten.

 

Er werd namens het wenskaartenbedrijf Thortful een onderzoek gedaan onder 2.000 mensen van 18 tot 65 jaar. Hieruit blijkt dat je in je twintiger jaren nog niet zo bang hoeft te zijn dat je katers erger worden, maar dat het in je dertiger jaren pas écht achteruit begint te gaan. Nog specifieker: na je 34e verjaardag zou het pas echt erger worden, vooral als je katers op dit moment al heftig zijn.

De mensen die onderzocht werden gaven aan dat ze vanaf dat punt echt het gevoel hadden dat hun kater op een dieptepunt zat. Dit is ook het moment dat vastgesteld werd dat de kater langer dan een dag kon duren. We gaan vanaf dit punt van the morning after naar the weekend after. Daar gaat je weekend..

Maar blijkbaar leren we niks van dit onderzoek, of houden we er in ieder geval geen ruggengraat op na. Het is pas drie jaar later, op 37-jarige leeftijd, dat we pas echt grenzen gaat stellen en er zelf voor gaan zorgen dat die katers minder heftig worden.

Mocht je je toch niet kunnen inhouden de avond van tevoren, dan zijn er wel een aantal dingen die goed kunnen helpen tegen je kater. Deze gezonde drankjes helpen goed tegen een kater.