Valentino Rossi verdient bakken met geld met zijn sport

De 41-jarige Valentino Rossi is niet meer weg te denken uit de wereld van MotoGP. Wedstrijd na wedstrijd won hij prijzen en nog steeds is hij razend populair onder de MotoGP-fans. Dat hij een flinke zak geld heeft verdiend met zijn skills op de motor, mag wel duidelijk worden nadat hij bekend maakte dat hij een nieuwe jacht heeft gekocht.

Met 9 wereldtitels en 116 Grand-Prix overwinningen mag hij zichzelf ook wel eens flink verwennen met een nieuwe aankoop. Het is overigens niet zijn eerste jacht, maar zeker wel zijn duurste jacht.

jacht valentino rossi

Dit luxe jacht kocht Valentino Rossi

Veel weten we nog niet over het nieuwe jacht van Valentino Rossi. Maar we weten wel dat deze boot enorm lang en groot is. En de buitenkant van de boot straalt een en al luxe uit, dus we kunnen ervan uitgaan dat het schip ook een prachtig interieur heeft. Het is niet het eerste jacht die Valentino in zijn bezit heeft, want hij had hiervoor een jacht van 1,4 miljoen. Deze heeft hij inmiddels van de hand gedaan en met dat geld heeft hij een nieuwe gekocht.

Hij moest wel flink wat bijbetalen voor het nieuwe gevaarte, want het jacht heeft een waarde van 8 miljoen. Dat was wel even slikken voor de coureur, maar missen kan hij het zeker. Zijn vermogen wordt namelijk geschat tussen de 120 en 140 miljoen. Genoeg om makkelijk zo’n jacht aan te schaffen.

jacht valentino rossi 2

Hij kiest voor een nieuw team

Overigens is het jacht niet het enige dat Valentino nieuw heeft in 2021: hij is ook van team gewisseld. Hij ruilt Yamaha in voor Petronas. Natuurlijk wil hij met het nieuwe team voor de winst gaan en dat zal hem ook zeker lukken wanneer hij in zijn vrije tijd goed kan uitrusten. En dat is zeker het geval met het nieuwe M1 Pershing jacht van ruim 30 meter lang.