Zorgen vakanties voor ontspanning of stress?

Er is een onderzoek geweest naar de zomervakantievoorbereiding van Nederlanders. Dit onderzoek is uitgevoerd door Motivaction, in opdracht van Amazon. Waar men voornamelijk denkt vooral vrouwen zeikerig kunnen zijn over verschillende zaken, kunnen wij mannen er blijkbaar ook wat van. Wij kennen allemaal wel dat de vriendin of vrouw boos wordt omdat ze niet weet wat ze moet inpakken. Maar ook de mannelijke zomervakantievoorbereiding gaat niet zonder slag of stoot. Zo maakt ruim 1/3 van de stelletjes ruzie met elkaar tijdens de voorbereiding. Helaas moeten we hier toch vermelden dat dit niet alleen komt door de vrouwen. Daarom de grootste stress momenten voor mannen tijdens de voorbereiding.

1. Hoeveelheid die de partner inpakt

De grootste ergernis. Ruim 20% van de mannelijke respondenten gaf aan dat ze hier een hekel aan hebben. Wij mannen kunnen dat hoogstwaarschijnlijk alleen maar onderstrepen. Een zwembroekje, korte broek, een paar shirts en we zijn klaar. Terwijl de partner de halve kledingkast meeneemt. Ken jij het?

zomervakantie voorbereiding

2. Weersomstandigheden op de vakantiebestemming

Dan denk je even lekker het zonnetje op te zoeken in de zomervakantie, blijkt het ineens twee weken rot weer te worden. Niet voor niets dat ruim 17% van de mannen hierover stress ervaart. Je wilt natuurlijk je welverdiende vakantie vieren in het weer dat je voor ogen hebt. Helaas zijn de weergoden soms onverbiddelijk, weinig wat je hieraan kan doen.

3. Je financiële situatie

Tijd om op vakantie te gaan, maar hoeveel geld kan je uitgeven? De vakantiebestemming en de reis hebben al het nodige gekost, wat wil/kan je dan nog uitgeven wanneer je daar bent? Ben je op vakantie, draai je weer elke stuiver een paar keer om. Wij Nederlanders lijken het nooit los te kunnen laten. Het enige advies dat we hierover kunnen geven; laat het gewoon lekker los en ga een uit eten. Geniet!

zomervakantie voorbereiding

4. Is de beveiliging van mijn huis wel goed geregeld?

Heb jij je raam wel dicht gedaan voor vertrek of de deur goed gesloten? Ruim 11% van de mannen krijgt hier stress van. Niet zo gek ook, want hoe lullig is het als er ingebroken wordt in je huis wanneer je op de Bahama’s ligt. Dus ramen dicht en deur op slot. Maak eventueel een filmpje van je huis dat alles dicht zit, zodat je het zeker weet.

Om wat meer gegronde tips te geven zodat jij zonder stress kan genieten van je zomervakantie, heeft Kelly Weekers (life & business coach) hier een boek over geschreven. Het boek Happy Life 365, laat je inzien dat jij niet op alles controle kan uitvoeren en hoe je kan ontstressen. Geef eens wat meer uit handen, begin op tijd of maak een to do-lijstje. Zo kan jij er mede voor zorgen dat er minder stress aan te pas komt.

zomervakantie voorbereiding

Stress kan je flink tegenwerken, maar het kan je ook verder brengen. Hier lees je hoe jij het om kan zetten in productiviteit.