Onverwachte reactie van Alexa

Kinderen kunnen best vermoeiend zijn en al helemaal als ze de hele dag luidruchtig zijn. Hoewel mannen veel dingen leren als ze vader worden hebben ze als nog hulp nodig. Als ze ten einde raad zijn, willen ze van alles uitproberen. Toch is het misschien verstandig om het ouderschapsadvies van virtuele assistenten niet te gebruiken. Zo kreeg Adam Chamberlain een onverwachte reactie van Alexa toen hij vroeg hoe hij zijn kinderen kon laten ophouden met lachen.

De Sheffield-kroegbaas vond op een Reddit-thread met allerlei grappige vragen die je aan de virtuele assistent kan stellen en besloot zelf ook op onderzoek uit te gaan. Zo vroeg hij uit interesse of uit nood: “Alexa, hoe voorkom je dat kinderen lachen?” De Amazon-spreker antwoordde: “Volgens een medewerker van Alexa Answers zou je ze, indien van toepassing, in de keel kunnen slaan. Als ze kronkelen van de pijn en niet kunnen ademen, zullen ze minder snel lachen.

Viraal op TikTok

De Brit plaatste de video op TikTok omdat hij het wel grappig vond. “21.000 mensen vonden het leuk. Ik heb niet veel video’s op TikTok, maar de hoogste weergaven, behalve deze, is ongeveer 500. Deze video is tot nu toe 214.000 keer bekeken, dus ik was geschokt.” Sommige volgers van Adam waren ervan overtuigd dat hij de video in scène zou hebben gezet. Zelf reageerde hij: “Dat is het niet. Ik ben gewoon blij dat mijn video een paar mensen aan het lachen heeft gemaakt.

Zo snel mogelijk verwijderd

De woordvoerder van Amazon vertelde dat het antwoord in september is verwijderd zodra ze erachter kwamen. Ook legde hij uit hoe het kan dat dit soort antwoorden bestaan. “Voor ongebruikelijke vragen kunnen Amazon-klanten met de Alexa Answers-functie antwoorden voorstellen. We maken klanten duidelijk wanneer ze een Alexa Answers-antwoord ontvangen dat die door een meerlagig moderatie proces, inclusief automatische en getrainde moderators is gegaan. In de zeldzame gevallen dat antwoorden niet voldoen aan de hoge lat die we stellen voor de Alexa-ervaring, verwijderen we ze snel. We blokkeren ook bijdragen van personen die niet voldoen aan onze community lijnen.” Toch is dit bijzondere antwoord erdoor gekomen. Het zorgt er in ieder geval voor dat wij nog even kunnen lachen.