De verkeerde keus om vader te worden

Deze vader beschrijft hoe hij niet enthousiast was over het krijgen van kinderen. Uiteindelijk besloot hij dat het oké was, omdat zijn vrouw het echt wilde. Nu, bijna twee jaar na de geboorte van hun dochter, voelt hij zich ongelukkig. Hij beschrijft hoe zijn huwelijk is veranderd sinds de komst van hun kind. Nachten van bijna geen slaap en een vrouw die al haar tijd en energie in hun dochter steekt. Zijn gevoelens van liefde en vreugde voor zijn kind hebben plaatsgemaakt voor gevoelens van spijt en wanhoop.

 

Postpartum depressie bij mannen

Wat deze vader ervaart, kan wijzen op een postnatale depressie. Dat is een aandoening die vaak wordt geassocieerd met moeders, maar die vaders ook kunnen krijgen. Veel Reddit gebruikers wezen hem erop dat mannen ook gevoelig kunnen zijn voor een postnatale depressie en moedigden hem aan om professionele hulp te zoeken. Het erkennen van deze gevoelens is de eerste stap naar herstel, en therapie kan belangrijk zijn in het begrijpen en omgaan met deze emoties.

De mening van Reddit-gebruikers

Een gebruiker stelde voor dat hij met zijn vrouw moet praten over zijn gevoelens en qualitytime samen, zonder hun kind. Dit kan hen helpen om hun relatie te versterken en hun balans te vinden. Het plannen van leuke dates en het inschakelen van een oppas kunnen kleine stappen zijn die een groot verschil maken.

Een andere gebruiker deelde haar eigen angst om moeder te worden. Ze benadrukte hoe belangrijk het is om steun te zoeken en open te zijn over deze gevoelens. Het is duidelijk dat het niet alleen deze vader is die worstelt met het ouderschap. Veel nieuwe ouders voelen zich overweldigd en onzeker over hun nieuwe rol. Er waren ook gebruikers die waarschuwden voor de langdurige effecten van deze gevoelens op het kind. Een kind dat opgroeit met het gevoel ongewenst te zijn, kan zorgen voor levenslange emotionele problemen.