Untold Festival

UNTOLD is een reusachtig Roemeens cross-over festival waar voor ieder wat wils is. Met EDM, underground- en popmuziek zal iedereen er uit de voeten kunnen en een onvergetelijke tijd hebben. Hoewel de eerste editie van UNTOLD pas plaatsvond in 2015, is het momenteel één van de beroemdste muziekfestivals van heel Europa. UNTOLD Festival staat bekend om zijn sprookjesachtige sfeer, wereldbekende artiesten en unieke omgeving. Dit jaar staat het festival in het teken van Wolf Spirit. Hoewel het moeilijk is om hierbij een beeld te krijgen, kan je een magische sfeer verwachten en opvallende kostuums.

UNTOLD festival 2018 MAN MAN

Line up

Ieder jaar worden de bezoekers van dit indrukwekkende festival verwend met talloze indrukwekkende namen, zo ook dit jaar. Met onder andere The Black Eyed Peas, – wat voor ons toch zeker een nostalgisch dingetje is – The Chainsmokers, Jason Derulo, Steve Aoki, Diplo en Kygo belooft dit feest een ware knaller te worden. Verder wordt ons eigen land ook sterk vertegenwoordigd met namen als Afrojack, Armin van Buuren, Tiësto, Don Diablo, Fedde Le Grand en Oliver Heldens. Al deze bovenstaande artiesten zullen de main stage in de Cluj Arena domineren, welke zo’n 30.000 zitplekken heeft. Naast het immense stadion, welke enigszins gedomineerd wordt door EDM, heeft UNTOLD Festival ook ruimtes waar andere vlakken van elektronische muziek te bewonderen zijn, zoals techno en drum-‘n-bass. Deze aparte stages zijn uitermate geschikt als jij houdt van een feestje met een iets intiemere setting. Bovendien zijn daar eveneens de grootste namen te zien.

Met een acts van internationale allure weet je zeker dat je als techno-liefhebber op de juiste plek bent. Van één van ’s werelds meest aantrekkelijke vrouwelijke dj’s (Nina Kraviz) tot de ‘after-koning van Ibiza’ Solomun: werkelijk alle grote namen zijn aanwezig. Of je nu zin hebt in een setje van Pan-Pot of meer op zoek bent naar de ‘Berlin-calling’ vibe van Paul Kalkbrenner, Untold heeft ze allemaal bij elkaar gebracht. Mocht je nu nog niet tevreden zijn, dan zul je je heil moeten zoeken bij Seth Troxler, Jamie Jones of Loco Dice. Als we nu nog niet genoeg lekkers opgenoemd hebben, dan is je slaapkamer misschien de beste plek om je zomer te besteden. Wat ons betreft de lekkerste techno-namen van het moment en gegarandeerd losgaan.

UNTOLD Festival MAN MAN

Blood Network

Roemenië scoort in Europa laag op de lijst van het aantal bloeddonaties, waardoor er een tekort is aan bloedtransfusies in het land. Het is dus een serieus probleem in Roemenië en UNTOLD Festival wilt hier zijn steentje aan bijdragen. In samenwerking met het National Blood Transfusion Institute heeft het festival een prachtige beweging binnen dit land teweeggebracht. Mensen die besluiten bloed te doneren bij één van de transfusie caravans krijgen een gratis dagticket voor dit festival. Een fijne deal voor de festivalgangers en een prachtig gebaar van de organisatie. Momenteel heeft de Blood Network al 6.000 leden, en dit aantal neemt ieder jaar toe. Naast het feit dat UNTOLD gegarandeerd een onvergetelijk feest is, zet het festival zich dus ook mooi in voor de Roemeense bevolking. Iets wat wij van MAN MAN alleen maar kunnen bewonderen. UNTOLD Festival 2018 MAN MAN

Dit vierdaagse festival vindt dit jaar plaats van 2 tot en met 5 augustus in Cluj-Napoca. Dus roep je maten bijeen als jullie nog geen vakantieplannen hebben die dagen en duik met z’n allen de wondere wereld van UNTOLD in. Heb jij een vriendengroep die bestaat uit een aantal party animals? Beleef dan alle dagen van dit festival bezoek de website van UNTOLD voor de verschillende tickets.

Heb jij naast een buitelands festival de behoefte aan een aantal rustdagen? Deze vier Europese festivals zijn perfect om te combineren met een mini vakantie.