EXIT Festival – Novi Sad, Servië

Wil jij al dansend de zon zien opkomen boven de Donau? Dan is EXIT Festival zeker wat voor jou. Voor degene die dit festival niet kent: EXIT is een jaarlijks terugkerend rock, indie en elektronisch muziekfestival dat wordt gehouden in het Fort van Petrovaradin in de Servische stad Novi Sad. In 2017 werd EXIT officieel uitgeroepen tot het beste zomerse muziekfestival van Europa. De volgende editie van dit vierdaagse festival vindt plaats van 12 tot en met 15 juli. Ook dit jaar heeft het festival weer een indrukwekkend rijtje met namen bekendgemaakt. EXIT Festival verwelkomt een mix van de beste artiesten op mondiaal, regionaal en lokaal niveau. De headliners bestaan uit artiesten als David Guetta, Migos, French Montana, Grace Jones en Martin Garrix en je mag nog veel meer artiesten verwachten.

Festivals man man 00

Je gaat natuurlijk niet maar één dagje naar Servië, dus dan kan je net zo goed een 4 dagen festival ticket aanschaffen. Deze zijn te verkrijgen voor slechts 120,euro. Ben jij een roadtrip aan het maken en wil je een festivalletje meepakken gedurende je reis? Dagtickets zijn te verkrijgen vanaf 36 euro. Dit alles valt uit te breiden met handige opties als vervoer en een locker. What more do you need?

Datum: 12 – 15 juli 2018

UNTOLD Festival – Cluj-Napoca, Roemenië

Hoewel de eerste editie van UNTOLD Festival pas in 2015 plaatsvond, is het festival al snel uitgegroeid tot het grootste festival in de regio. Hoewel de main stage in het Cluj Arena stadion gedomineerd wordt door EDM, gaat UNTOLD’s line-up ook andere vlakken van elektronische muziek af als techno en drum-‘n-bass. Deze shows vinden meestal plaats in meer intieme ruimtes, waaronder zijn Forest Stage in het bos. De headliners bestaan dit jaar uit The Chainsmokers, Afrojack, Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, The Prodigy, Jason Derulo, Diplo en Tiësto.

Festival man man 01

Foto via: UNTOLD

UNTOLD Festival is iets duurder dan EXIT Festival, maar de sfeer die hangt op dit festival is het meer dan waard. Een 4 dagen festival ticket is al te verkrijgen vanaf €150,- euro. Via de website van UNTOLD zijn verschillende accommodaties te boeken. Zo kan een kamer in een hostel in de buurt geboekt worden, evenals een hotelkamer. Wil je echt op avontuur? Dan zijn er drie verschillende campings op zo’n 9 km van het festival waar tegen een lage prijs een standplaats kan boeken.

Datum: 2 – 5 augustus 2018

Dekmantel Selectors Festival -Tisno, Kroatië

Ben jij niet zo van de gigantische festivals? Dan is Dekmantel Selectors misschien wel wat voor jou. Dit festival is namelijk zeer exclusief en biedt enkel 2.000 tickets aan, zodat enkele van ’s werelds beste DJ’s in een intieme en pittoreske omgeving hun talenten kunnen laten horen. Gedurende de dag zal het festival plaatsvinden aan de kust van de Adriatische Zee. Tijdens de avond verplaatst het feestje zich naar de legendarische outdoor club Barbarella’s. Het festival zelf wordt georganiseerd in Tisno, een pittoresk kustplaatsje in Kroatië. Tijdens Dekmantel Selectors Festival in Kroatië kan je onder andere acts verwachten van Afrobot, Mr. Scruff, Nosedrip, Tako, Vladimir Ivkovic en Zozo.

Festival

Foto via: Dekmantel Selectors

Dit festival is perfect te combineren met een paar dagen zon, zee en strand. In de omgeving zijn andere stadjes te vinden waar je kan rondslenteren op je slippers. Het festival, dat plaatsvindt tussen 23 en 27 augustus, biedt verschillende manieren om te verblijven op het festivalterrein. Er is een appartementenblok aanwezig op het terrein waar 300 bezoekers terecht kunnen, daarnaast is er plek voor je eigen tent en kan je een glamping of caravan boeken.

Datum: 23 – 27 augustus 2018

DGTL Festival – Barcelona, Spanje

De naam DGTL Festival komt je wellicht wel bekend voor, en dat is ook niet zo gek. Dit underground festival keert namelijk jaarlijks terug in onze eigen hoofdstad. Maar, waarom zou je in Amsterdam gaan als je ook gewoon in Barcelona kan gaan? En je hoeft je nergens schuldig over te voelen, duurzaamheid speelt namelijk een enorme rol bij dit populaire festival. DGTL heeft al grote sprongen gemaakt om hun missie – het eerste zero-waste, circulaire festival te worden in 2020 – te volbrengen. Eerder kwam DGTL al met duurzame implementaties zoals vegetarische catering, het verbannen van wegwerpbekers en zelfs het recyclen van urine.

Festival man man 00

Foto via: DGTL

Als je dan in Barcelona bent zijn er naast de geweldige stad zelf nog genoeg activiteiten die je kunt ondernemen rondom te stad. Wij zochten 4 toffe activiteiten die je kan doen net buiten de stad Barcelona voor je uit. Tijdens DGTL Festival in Barcelona kan je onder andere acts verwachten van Adriatique, Baldo, Dax J, Hot since 82, Jimii en Tuff City Kids.

Datum: 10 – 11 augustus 2018

Over het perfecte festivaloutfitje hoef jij je ook niet meer druk te maken: bezoek elk festival in stijl met de limited edition festivalcollectie van de FEBO.